Site pictogram Tilburgers.nl

Speciale wandelroutes in Stadsbos013

Op 5 juli 2017 is het nieuwe wandelroutenetwerk in Stadsbos013 officieel geopend door wethouder Mario Jacobs en kinderen van basisschool de Petteflet. Het betreft hier vijf nieuwe wandelingen met een lengte van ongeveer vijf kilometer.

Het bijzondere aan deze wandelingen is het unieke karakter. Zo is de Vijverroute met een kinderboerderij en speeltuin extra leuk voor kinderen. Voor wie houdt van bijzondere architectuur én natuur, is de Reeshofroute een aanrader. De Waranderoute verrast als sterrenbos dat uniek is voor Nederland.  Dan is er ook nog de Amarant-route, rond en op het terrein van Amarant aan de Bredaseweg dat bijna helemaal doorloopt tot de Gilzerbaan. Tot slot is er nog de Heideparkroute.

De routes en de plattegrond zijn als PDF  ook via deze link te downloaden.

De wandelroutes zijn ook onderdeel van het wandelnetwerk Brabant. Dat is een knooppuntensysteem met een totale lengte van 4.800 km. Door knooppunten met elkaar te verbinden, bepaal je zelf een eigen route. De wandelknooppuntenkaarten met extra informatie over de ommetjes in Stadsbos013, zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer de VVV. Daarnaast staan ze ook op de website www.stadsbos013.nl.

Samen met de nieuwe wandelroutes is er ook een speciale mobiele app gemaakt.
Het is  daarmee mogelijk om met de app Vossenstreken van Natuurmuseum Brabant op onderzoek uit te gaan in Stadsbos013. De gratis app is te downloaden via de AppStore en de Google Play Store.

Meer informatie over alle routes, horecagelegenheden en andere leuke activiteiten in de buurt, vind je op vossenstrekenapp.com. Vossenstreken is een samenwerking tussen Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap. De Tilburgse routes zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg.

Mobiele versie afsluiten