Site pictogram Tilburgers.nl

Spontane ‘STOP CETA’ actie van Milieudefensie ?

Plotseling doemen ze overal op  in de straten van de Tilburgse binnenstad. Een spontane ‘STOP CETA’ actie van Milieudefensie misschien?

Wat is CETA eigenlijk? De afkorting staat voor: Comprehensive Economic Trade Agreement (CETA) en is een volgens vele organisaties waaronder Milieudefensie een omstreden handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada dat op 30 oktober 2016 is ondertekend. CETA geeft namelijk multinationals ongekende privileges, waaronder het recht om onze overheid aan te klagen voor beleid dat ongunstig is voor hun winstverwachting. Echter het reeds getekende handelsverdrag CETA  kan nog steeds van tafel.

Het handelsverdrag moet immers ter goedkeuring nog langs het Europese en alle nationale parlementen. Vanaf 24 januari 2017 wordt er in het Europees parlement gesproken over handelsverdrag CETA. Als meerderheid van de Europarlementariërs niet akkoord gaat met het verdrag dan kan CETA alsnog gestopt worden.

Diverse organisaties waaronder Milieudefensie maken zich ernstige zorgen over verschillende onderdelen van het handelsverdrag.

Daarom roept Milieudefensie samen met nog 27 andere organisaties alle Nederlands op om de Nederlandse Europarlementariërs een mail sturen, waarin ze worden gevraagd om CETA in de huidige vorm te verwerpen. Half februari 2017 wordt er in het Europees Parlement over CETA gestemd.

Meer weten over CETA? volg dan deze link naar de site van Milieudefensie

Mobiele versie afsluiten