Site pictogram Tilburgers.nl

Sportdag – Wijkbewoners Fatima en vluchtelingen samen aan de bal

Op zondag 20 december 2015 zal er een sportdag plaatsvinden in de wijk Fatima in Tilburg. Deze sportdag is speciaal voor de buurtbewoners en voor de vluchtelingen die als nieuwe bewoners vanaf 4 december 2015 in St. Jozefzorg komen wonen.

De sportdag wordt georganiseerd door vrijwilligers van veertien sportverenigingen uit de stad. Plezier staat voorop, maar de dag zal zeker bijdragen aan de leefbaarheid en sfeer in de wijk. De sportdag wordt begeleid door twee SPECO (Sport en Economie) studenten van de Fontys Economisch Hogeschool Tilburg.

“Met het evenement hopen we mensen bij elkaar te brengen en een leuke sportieve dag te organiseren. Zo kunnen we tijdens onze studie sportmarketing maatschappelijk betrokken bezig zijn en iets voor de wijk betekenen”, aldus Lars Klessens.

Aan de sportdag kunnen wijkbewoners geheel gratis met een clinic, wedstrijd of workshop deelnemen in de volgende sporten; Wielrennen/BMX, Atletiek & Hardlopen, Volleybal, Taekwondo, Basketbal, Dammen, Roeien, Rugby, Turnen, Triatlon, Voetbal. De activiteiten vinden plaats van 12.00 tot 17.00 uur op verschillende locaties in de wijk. De dag start om 12.00 uur met een opening in het wijkcentrum Koningshoeven aan de Kruisvaardersstraat 32.

De sportclubs zamelen de komende weken in samenwerking met PortAgora, Centrum voor Europese Samenwerking, sportkleding en sportmaterialen in die ingezet worden op de sportdag. Tilburgers die sportkleding willen doneren, kunnen dit bij PortAgora aan de Goirkestraat 133 afgeven.

Wie het initiatief wil ondersteunen en/of mee wil doen aan de sportdag of vrijwilliger wil zijn, kan contact opnemen via e-mail naar het volgende e-mailadres: sportdagfatima@hotmail.com.

Mobiele versie afsluiten