Site pictogram Tilburgers.nl

Sportverenigingen complimenteren vrijwilligers

Logo-Sportvrijwilliger-Payoff.jpg.aspxVijfentwintig sportverenigingen uit de gemeente Tilburg zetten van 4 tot en met 10 april hun vrijwilligers in het zonnetje tijdens de Tilburgse complimentenweek.

De Tilburgse complimentenweek is onderdeel van het jaar van de sportvrijwilliger, een initiatief van het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg. Dit initiatief moet zorgen voor meer persoonlijke aandacht voor de sportvrijwilliger. Wethouder Hans Kokke en directievoorzitter de heer Wim Bens van Rabobank Tilburg e.o. geven op 4 april het startschot voor deze week. Bestuurders van sportverenigingen kunnen op 4 april gebruik maken van het callcenter van de bank om hun vrijwilligers persoonlijk te bedanken. Ook is er de mogelijkheid om een filmpje op te nemen voor de vrijwilligers. Tot slot is er een workshop over het waarderen van vrijwilligers, verzorgd door ContourdeTwern.

Een medewerker van het sportbedrijf: “We zien dat verenigingen enorm worstelen met het werven van vrijwilligers, maar ook om ze te behouden. Daarom willen we verenigingen in het jaar van de sportvrijwilliger hierin extra ondersteunen. Dit doen we met cursussen en thema-avonden, maar ook met de Tilburgse complimentenweek.” Op de mupi-posters in de stad staan complimenten voor de vrijwilligers.

city of sportTilburg is, met meer dan 170 sportverenigingen, hun 42.000 leden en ruim 10.000 vrijwilligers een echte sportstad. Sporten zit in het DNA van Tilburg. Begin dit jaar is Tilburg door ACES Europe (Association of European Capitals and Cities of Sport) uitgeroepen tot European City of Sport 2016. De benoeming van Tilburg tot Europese Sportgemeente van 2016 is een beloning voor de inzet van alle verenigingen, vrijwilligers, clubleden en medewerkers van de gemeente die het Tilburgse sportklimaat doorlopend verbeteren. Tilburg krijgt alle lof vanwege haar uitstekende sportbeleid, de mooie sportcomplexen en goed opgezette sportprogramma’s en sportactiviteiten. ACES stelt dat Tilburg een lichtend voorbeeld is door sport te gebruiken om gezondheid, integratie, scholing en respect te bevorderen.

Meer informatie over de complimentenweek is te vinden op de website sportintilburg.nl/schouderaanschouder.

header-sportfitzz

Mobiele versie afsluiten