zondag 21 april 2024

1 gedachte over “Stadsdichter A.H.J. Dautzenberg: Stadsgedicht XVI – Max Niematz

  1. Beste lezer(es)

    Onlangs stuitte ik op het Tilburgs Prentenbuukske waarin onder andere een gedicht stond over onze Wolstad. Het bijschrift vermeldt daarbij dat er muziek op is gecomponeerd door Jan Hombergen en bezongen door de Westend-zangertjes. De Prent uit “Rooms Leven” dateert uit 1956. In dat jaar was ik 9 jaar en een sopraan bij dat koor totdat de baard in de keel kwam. Weet iemand of die muziek nog ergens te vinden is en zo ja, waar? Het mag ook op blad in muzieknoten. Ofschoon ik me niet kan herinneren dat we het lied ooit gezongen hebben, we moesten ‘netjes’ praten….. . Maar het Tilburgs dialect geeft mij, in deze fase van mijn leven, enorme nostalgische gevoelens omdat we het als kinderen op straat beter leerden dan op school. Ik ben er trots op en vindt dat alle dialecten behouden zouden moeten blijven. Ik hoop dat jullie me een stapje verder kunnen helpen hiermee.
    Bij voorbaat vriendelijk bedankt.

    René Geurts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *