Site pictogram Tilburgers.nl

Stadsdichter Dautzenberg kondigt tweede gedicht aan

Anton Dautzenberg bij zijn inauguratie Foto: John Geerts

De nieuwe Tilburgse Stadsdichter Anton Dautzenberg heeft besloten dat hij elke maand een gedicht zal ‘produceren’. Hij noemt het zelf “De 24 gedichten worden geadopteerd door telkens een andere Tilburgse kunstenaar. ‘Poëzie is meer dan woorden, meer dan versregels.”

Het motto van zijn stadsdichterschap ontleent hij het manifest dat Antony Kok, Theo van Doesburg en Piet Mondriaan in 1920 in De Stijl publiceerden en waarin ze pleitten voor vernieuwing.

Elk nieuw stadsgedicht zal worden presenteerd en uitgevoerd door een andere kunstenaar.

Het tweede stadsgedicht wordt geadopteerd door Janine Hendriks. Ze presenteert haar bewerking op zaterdagmiddag 12 oktober 2019 om 15 uur in boekhandel Livius de Zevensprong. De adaptatie die Frank Crijns maakte van het eerste gedicht staat inmiddels online op www.detaovandet.nl, een site die speciaal voor het stadsdichterschap werd ontworpen.

In de eerste twee weken na de inauguratie heeft stadsdichter A.H.J. Dautzenberg al bijna tweeduizend euro opgehaald. De gemeente Tilburg ondersteunt het

Frank Crijns met de presentatie van het eerste stadsgedicht. Foto: John Geerts

stadsdichterschap, maar het budget is volgens Dautzenberg ontoereikend om de betrokken kunstenaars fatsoenlijk te kunnen betalen.

Dautzenberg legt uit: “Om extra geld te genereren verschijnt elk gedicht in een eenmalige met de Risoprinter gedrukte oplage van vijftig exemplaren – genummerd en gesigneerd. Ze zijn te koop bij boekhandel Livius de Zevensprong voor € 10,- per stuk. Het is mogelijk om vooraf een exemplaar van alle gedichten te reserveren, zie www.detaovandet.nl. Wees er snel bij, want op = op.”

Mobiele versie afsluiten