Site pictogram Tilburgers.nl

Nieuwe Stadsdichter presenteert ‘Meandertaler’ bij inhuldiging

martin beversluisMartin Beversluis presenteert zijn nieuwe dichtbundel ‘Meandertaler’ op 30 augustus 2015 bij zijn inhuldiging als stadsdichter van Tilburg. Hij is daarmee de eerste stadsdichter in Nederland en Vlaanderen die al bij zijn inhuldiging een nieuwe dichtbundel presenteert.

Het eerste exemplaar van ‘Meandertaler’ overhandigt hij op het Paleis-Raadhuis aan Marcelle Hendrickx, wethouder van Cultuur en Onderwijs in Tilburg tijdens de 18de editie van het evenement “Boeken rond het paleis”.

Na de officiële ceremonie gaat Martin Beversluis met een uitgelezen gezelschap van Vlaamse en Nederlandse podiumdichters ‘Meandertaler’ presenteren bij boekhandel Gianotten-Mutsaers in de Emmapassage, De Burgerij in de Noordstraat en de Polygonale Loods aan de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg.

meandertaler-tumb‘Meandertaler’ is de negende dichtbundel van Martin Beversluis. De illustraties bij de bundel maakte Ivo van Leeuwen en de vormgeving werd verzorgd door Evelien van Breemen. ‘Meandertaler’ verschijnt bij uitgeverij Blikvorm.

Aan de presentatie van de bundel bij boekhandel Gianotten-Mutsaers wordt meegewerkt door muzikaal dichterscollectief Hongerlief, waar Martin Beversluis deel van uitmaakt. Ook de Tilburgse dichter Daan Taks zal van zich laten horen. Deze presentatie begint om 15.15 uur.

Om 16.00 uur begint de presentatie van ‘Meandertaler’ in De Burgerij. Daar zullen de Vlaamse dichters Jee Kast (finalist Belgium’s Got Talent 2014) en Sven de Swerts en de Rotterdamse dichteres Irene Siekman optreden. Er is ook muziek van singer/songwriter Mizza Hendrix (ex-Gotcha). De Burgerij is gevestigd aan de Noordstraat 87-89 in Tilburg

In de Polygonale Loods treden vanaf 17.00 uur alle deelnemende dichters en muzikanten op. Ook de campusdichter van Tilburg University Chiara Raucea zal hierbij een performance geven. Bij slecht weer zijn de optredens binnen, in een honderd jaar oud treinstel, en bij goed weer buiten. Tevens is in de Polygonale Loods een expositie te zien van het werk van Ivo van Leeuwen. De Polygonale Loods staat op de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg.

Op alle locaties is de toegang gratis.

Mobiele versie afsluiten