maandag 15 april 2024

5 gedachten over “Stadskantoor 3: Primark of ‘Gat van de Ridder’

 1. wat vreselijk jammer en raar dat er nu een nieuw gebouw voor in de plaats komt met daarin zo’n verschrikkelijke winkelketen als Primark. Het maakt Tilburg niet aantrekkelijker. Het maakt de mensen die hierop afkomen ook niet aantrekkelijk. Primark zou goed de slogan ” vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” kunnen dragen, maar daar zouden we als stad te veel kennis voor moeten bezitten om daar gebruik van te willen maken. Zara wordt al verplaatst en H&M uitvergroot.
  Veel liever en mooier zou het zijn om er echt een stukje stadsgroen neer te zetten.
  Er staan inderdaad zoveel mooie panden leeg. Er zouden zoveel smaakvollere en betere keuzes gemaakt kunnen worden dan deze.
  Erg jammer

 2. De gemeente wil duurzaam zijn, Primark verkoopt eendagskleding (afval).
  De gemeente wil welzijn. Primark gebruikt kinderen en slavenlonen.
  De gemeente wil een beter milieu. Primark gebruikt chemicaliën om katoen te kleuren.

  Primark is precies het tegenovergestelde van kwaliteit en duurzaamheid, waar we met onze gemeenschap naartoe willen. Goeiekope meuk!! Nu mode en over 3 jaar is de mode weer anders en dan willen we een bijenkorf…

  De gemeente wil een vollere binnenstad en de mensen laten de binnenstad links liggen vanwege de parkeerkosten. Als je wilt concurreren met de steden rond ons heen, doe daar iets aan en de binnenstad stroomt vol. Bij een volle parkeergelegenheid in het centrum, leidt de auto’s naar het Laar en zet tegen betaling bussen in, of praat eens met taxibedrijven die de mensen tegen een gereduceerd bedrag kunnen pendelen…

 3. Tsja Hans, het is spannend, maar eigenlijk weten wel wat voor ramp er staat te gebeuren!

 4. “Wij investeren niet in ondernemers, maar in de grond van stadskantoor 3, zodat daar een ontwikkeling kan komen die aantrekkelijk is van de stad” zei de verantwoordelijke wethouder. En dit soort uitspaken gaat er voor de meerderheid van de gemeenteraad in als “Gods woord in een ouderling”! Projectmonopolist VolkerWessels dealt in grond en gebouwen en juist daar gaat de gemeente financieel risico lopen. De Gemeente gaat de grond kopen als omgevingsvergunning niet rond komt en niet als Primarkt zelf besluit niet te komen? Erger nog, aanvankelijk werd de grond in dit eerste geval nog voor een vriendenprijsje terugverkocht aan VolkerWessels om tot een alternatieve invulling te komen. Hoezo niet investeren in ondernemers? Vermeende staatssteun bracht al snel een streep door dit bedenkelijke voornemen. Oogt allemaal niet erg kosjer en men kan zich terecht afvragen of dit stadsbestuur nog wel in het belang van de stad handelt of eerder uit eigenbelang? Laten we hopen dat de Primarkt er komt. Voorkomt een hoop bestuurlijke escapades. Liefst op het Pieter Vreedeplein en samen met bestaande investeerders. Investeren in business heet zoiets en niet manipuleren met overheidsgeld. Winkelrondje moet o.i. dan ook daar beginnen zoals ooit de bedoeling was. Winkelrondje zuid/west kan dan achterwege blijven en het stadhuis met paleis zijn uitstraling behouden!

 5. Ik kan er echt met mijn volle verstand niet bij, dat ze een pand gaan slopen om een nieuw pand te bouwen om daar een primark in te stoppen???
  Kijk eens naar de leegstand van mooie winkelpanden in de heuvelstraat, en het Pieter Vreedeplein?
  Los dat eerst eens op, en maak de binnenstad weer levend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *