Site pictogram Tilburgers.nl

Stadstuinderij Piushaven groeit gestaag

Sinds StadsTuinderij Piushaven, een project van HetWerkt in samenwerking met Stichting Social Energy, medio maart 2015 van start ging, naast de Havenmeester aan de Piushaven in Tilburg, is er heel hard gewerkt door een nog steeds groeiend aantal vrijwilligers en is er al enorm veel werk verzet.

Van een kale vlakte is dit stuk grond, dat eigendom is van De Wever, veranderd in een collectieve moestuin waar de eerste aardappelen, prei, kruiden, andijvie, bieten, sla, selderij, venkel en nog een heleboel meer zijn aangeplant of ingezaaid nu de wortels vrij de bodem in kunnen. Ook met de kindertuin is een begin gemaakt. De ontmoetingsruimte bij de entree is onder begeleiding door vakmensen van GoedWerk voorzien van een toilet, elektriciteit en stromend water. De twee tunnelkassen zijn opgebouwd. De toekomstige dierenweide met rondom een mengsel van inheemse bloemen zijn ingezaaid. Zelfs de eerste bewoners, de bijen van Beezzzz, de stadsimker Marcel Horck, wonen al op de stadstuinderij Piushaven.

Anthony Hoovers, TilburgWebTV maakte van de eerste weken vier korte films:

StadsTuinderij Piushaven deel 04

StadsTuinderij Piushaven deel 03

StadsTuinderij Piushaven deel 02 

StadsTuinderij Piushaven deel 01

Bekijk ook voor het laatste nieuws de Facebook pagina van Stadstuinderij Piushaven en opgeven als tuinvrijwilliger kan via email: stadstuinderijpiushaven@gmail.com

stadstuinderij logo 1

Mobiele versie afsluiten