Site pictogram Tilburgers.nl

Stadswinkel Tilburg Noord in bibliotheek

stadswinkel berkel-enschot in wordingHet College van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft voor de bibliotheek gekozen als locatie voor de Stadswinkel in Tilburg Noord.

De eerste twee jaar gaat het om een tijdelijke vestiging, omdat voor de bibliotheek een nieuwbouw is gepland aan het Wagnerplein. Nadat deze nieuwbouw, naar verwachting in 2017, klaar is, zal de Stadswinkel zich hierin vestigen. Een voordeel is, dat de kosten hierdoor lager zullen uitvallen dan waar op was gerekend. Het geld dat overblijft wordt bewaard tot 2017 voor de definitieve vestiging van de Stadswinkel in Tilburg Noord.

De belangrijkste criteria waar de locatie aan moet voldoen, zijn: de ligging en bereikbaarheid; de aanloop: de hoeveelheid publiek die van nature al in de directe nabijheid te vinden is; de samenwerking met andere partijen en organisaties in de dienstverlening en de openingstijden van de te delen locatie. De bibliotheek kwam met deze criteria als meest gunstige uit het onderzoek, in vergelijking met Woonzorgcentrum de Heikant en MFA de Symfonie.

Ook is onderzocht of het tijdelijk vestigen van de Stadswinkel Tilburg Noord in de sportaccommodatie Drieburcht mogelijk zou zijn. Echter, de beschikbare ruimte op de eerste verdieping voldeed niet aan het criterium van toegankelijkheid. Daarnaast zouden de kosten voor de aanleg van computer-aansluitingen en de hoge veiligheidseisen flink oplopen.

Er kan op korte termijn worden begonnen met de inrichting van Stadswinkel Tilburg Noord.

Mobiele versie afsluiten