Site pictogram Tilburgers.nl

Start bouw woningen Zuiderpark Stappegoor

Plattegrond Nieuw Stappegoor

In het gebied Stappegoor komt de nieuwe wijk Zuiderpark. De bouw van de eerste 81 woningen startte op vrijdag 10 februari 2017. De huizen in dit gebied worden in twee fases gebouwd. De nieuwe wijk ligt aan de Ringbaan Zuid en komt op het voormalig terrein van voetbalclub Ons Vios.

In de eerste fase komen er 35 koopwoningen en 46 huurhuizen in de vrije sector. Alle koopwoningen zijn inmiddels verkocht. Pensioenfonds van de Metalektro (PME) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance de 46 huurwoningen gekocht. De oplevering van de woningen staat gepland laat in het najaar van 2017.

De verkoop van de woningen in de tweede fase start donderdag 16 februari 2017. Het gaat om 36 koopwoningen en 37 huurhuizen. De bouw daarvan start na de zomer. In de wijk komen 192 eengezinswoningen. Ze worden ontwikkeld door Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings. Projectontwikkelaar Van Wijnen Zuid bouwt de huizen. Op de website zuiderparktilburg.nl staat meer informatie over de wijk.

In Stappegoor komt nog een nieuwbouwwijk: Willemsbuiten. In deze buurt komen 480 woningen die in zes periodes worden gebouwd. De eerste huizen zijn opgeleverd. Eind april 2017 wordt de hele eerste fase opgeleverd. De huizen in de tweede fase zijn ook  bijna allemaal verkocht. De wijk komt op de plek waar vroeger de stadssporthal stond. De huizen in Zuiderpark zijn goedkoper dan in Willemsbuiten. In het gebied komt verder ook een Jumbo Foodmarkt.

De nieuwbouwplannen zijn een aanvulling op de diverse winkels, een bioscoop en onderwijs- en sportvoorzieningen zoals de Ireen Wüst ijsbaan en sporthal T-Kwadraat die al in het gebied Stappegoor zitten. De gemeente Tilburg had al in 2006 plannen voor de verdere ontwikkeling van het gebied Stappegoor. Doordat de markt veranderde zijn die plannen aangepast.

Mobiele versie afsluiten