vrijdag 19 april 2024

2 gedachten over “Stichting Tilburgse Voedselbank en Stichting Voedselbank Tilburg: geen ‘koek en ei’

 1. Beste meneer/mevrouw,

  Mijn naam is lars bergmans. Ik volg de MBO niveau 4 opleiding sport en bewegen aan de ROC Tilburg. Voor school is ons in zekere zin opgelegd dat wij vrijwilligers werk 12 vrijwilligers werk moeten verichten. Wij zijn hier (donderdag) 19 en (vrijdag) 20 maart voor vrijgeroosterd. hoe deze uren verder worden ingevuld, ligt dan bij jullie. Nu vroegen ik en 2 andere klasgenootjes ons af of wij dit bij U konden doen. Ik hoor graag van u of dit mogelijk is. ]

  Met vriendelijke groet,
  Lars Bergmans

 2. Misschien een casus voor een mediator, of voor de mensen betrokken bij de dag van de dialoog. Als je in feite zo dicht bij dezelfde doelstelling staat, is het jammer als je slecht kunt samenwerken.
  Maar de pijnpunten uit het verleden spelen nog een rol.

  Heb van het weekend een training, empatisch luisteren gevolgd, geweldloos communiceren en het consent spel gedaan.
  Samenwerking is met hulp, misschien nog mogelijk.
  Dat het nu lastig is, moge duidelijk zijn!

  Wens alle betrokkenen veel energie bij hun mooie werk. Zie zelf wel iets in een consuminderhuis, moestuinen, budgetteer cursus en inderdaad ook spullen weggeven in ruil voor vrijwilligerswerk. Dat veel mensen in Tilburg écht spullen nodig hebben om het einde van de maand te halen en voedsel voor hun kinderen te kunnen bereiden is erg. Goed dat veel instanie’s hulp bieden. Ook ik ken via Annemiek van Deursen het genoeghuis uit Landgraaf veel vreselijke verhalen, waar mensen maanden moeten wachten voordat een en ander administratief op orde is,waardoor men bijv. lang veel te hoge huur heeft, of geen uitkering ondanks dat men er recht op heeft. Hierdoor lopen de schulden op. Mooi als we in Tilburg allemaal de handen ineen slaan, armoede hoger op de kaart te zetten en elkaar te helpen. Er is genoeg, als we elkaar weten te vinden als we steun durven vragen (hulp, diensten, goederen hoeft niet per se geld te zijn). Godelieve Engbersen. Artikel met interesse gelezen en ook wel met spijt… hoop dat er een oplossing komt en dat er wie weet met professionele gespreksbegeleiding gezien wordt waar de samenwerking het kan winnen van de communicatie stoornis uit het verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *