Site pictogram Tilburgers.nl

Stokhasselt 50 jaar

Bekisting en fundering onderbouw van de Heboma flats aan de Perosistraat regionaal archief tilburg
Bekisting en fundering onderbouw van de Heboma flats aan de Perosistraat Foto: Regionaal Archief Tilburg

Halverwege de jaren ’60 ging de bouw van een grote nieuwbouwwijk in de wijk Stokhasselt in Tilburg-Noord van start en in 1966 werden de eerste huizen opgeleverd.

Het 50-jarig bestaan van Stokhasselt wil de wijkraad niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om deze verjaardag van de wijk te vieren zullen er de komende maanden op de website www.stokhasselt.nl enkele interviews worden gepubliceerd met een klein aantal personen die een groot deel van de geschiedenis van de wijk Stokhasselt tot nu toe hebben meegemaakt.

De herdgangen van Tilburg – De Stokhasselt

De herdgang ‘den Stokhasselt’ was één van de achterafgelegen herdgangen in het uiterste noordwesten van Tilburg. Het maakte onderdeel uit van de noordelijke herdgang samen met de Heikant. Van oorsprong in de middeleeuwen viel het gebied onder de parochie West-Tilburg, een groot gebied, want Oost-Tilburg betrof voornamelijk het latere Oisterwijk, Moergestel en de Moerenburg. …verder lezen.

Begin 2017 zal er een reünie worden georganiseerd in het wijkcentrum de Ypelaer voor iedereen die een groot deel van die geschiedenis heeft meegemaakt en daar graag een keer op terug wil kijken.

Aanmelden voor deze reünie is nu al mogelijk: via het e-mailadres 50jaar@stokhasselt.nl; telefonisch bij wijkcentrum De Ypelaer: 013-4552928; persoonlijk bij de receptie van De Ypelaer, Corellistraat 10, Tilburg of schriftelijk ter attentie van Wijkraad Stokhasselt, Corelistraat 10, 5049 EM Tilburg. Te zijner tijd wordt iedereen die zich aangemeld heeft persoonlijk uitgenodigd.

Mobiele versie afsluiten