Site pictogram Tilburgers.nl

Strip: Eetje Eerlijk, Donna het ezeltje en Peter Pet

Tilburg heeft een eigen stripfiguurtje: ‘Eetje Eerlijk’. Samen met haar vriend Peter Pet en ezeltje Donna gaat zij de wereld verbeteren, te beginnen in de eigen stad.

‘Eetje Eerlijk’ is een bedenksel van de Tilburgers Linde Braber en verbeeld door striptekenaar Peter Timmermans. Resultaat is een stripalbum met als titel “Op avontuur met Eetje Eerlijk, Donna het ezeltje en Peter Pet in de (h)eerlijke eetbare stad”. Het album werd gepresenteerd in de week van biodiversiteit (eerste week van juni), waarbij Nachtburgemeester Zeus Hoenderop het eerste exemplaar uitreikte aan de kinderen die aan het album hadden meegeholpen.

Alle verhalen in het stripalbum spelen zich af in Tilburg en omgeving, zoals op de Regte Heide rondom Riel en Goirle en in het Wandelbos.

Linde Braber organiseert al jaren allerlei kinderactiviteiten in het kader van de door haar opgerichte ‘Speurneuzenclub’. Regelmatig gaat zij met een groep ‘speurneuzen’ naar een boer in Riel waar zij mogen tuinieren. Linde Braber: “En het grappige is dat het ezeltje Donna in werkelijkheid ook echt bestaat.” Linde trekt met het ezeltje en groepen kinderen door de Tilburgse wijken om groente te verkopen die de kinderen zelf verbouwd hebben.

“Riel is tegenwoordig een begrip in de Kruidenbuurt”, zegt Linde.

Mobiele versie afsluiten