Site pictogram Tilburgers.nl

Studieopdracht voor Professor Ton Wilthagen

Professor Ton Wilthagen tijdens de opening van het Academische Jaar in 2013. Foto: John Geerts

Professor Ton WIlthagen, hoogleraar economie en arbeidsrecht aan de Tilburg University,  krijgt een zogeheten ‘Fellowship’. Dat is een opdracht met een studieverblijf van vijf maanden bij NIAS.

Hij krijgt deze opdracht van Het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSvP), actief op het terrein van mens en werk.

Wilthagen gaat het studieverblijf  benutten voor onderzoek naar een meer inclusieve arbeidsmarkt in samenwerking met maatschappelijke partijen.

Het NIAS/NSvP-fellowship heeft als doel door middel van onderzoek bij te dragen aan vernieuwende inzichten en interessante kennisopbrengst met betrekking tot de toekomst van de arbeidsmarkt en waardevol werk. In de onderzoekscommunity van het NIAS, gevestigd te Amsterdam, waar kruisbestuiving kan plaatsvinden tussen verschillende onderzoeksgebieden in een omgeving waar ‘slow science’ voorop staat, gaat Wilthagen in de periode februari – juni 2020 op zoek naar een model voor een meer inclusieve arbeidsmarkt.

Wilthagen verbindt in het project wetenschap en maatschappij. Zijn zoektocht naar een arbeidsmarkt waaraan veel meer mensen kunnen meedoen, verricht hij samen met een groot aantal maatschappelijke partijen en met steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg. De studie beoogt te leiden tot een publicatie met zeggingskracht, symposia, debatten en bruikbare modellen en methodieken voor de praktijk.

Ton Wilthagen is hoogleraar Institutionele en juridische aspecten van de arbeidsmarkt aan Tilburg Law School, Departement Public Law and Governance, en een van de trekkers van het Impact Programma van Tilburg University.

Mobiele versie afsluiten