10 miljoen subsidie voor zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen

P1280350De gemeente Tilburg krijgt de komende 15 jaar 10 miljoen euro subsidie om ongeveer 48.000 vierkante meter zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen te plaatsen.

De panelen komen onder meer op de zwembaden, de concertzaal en het stadion van Willem II. De Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid (MOED) maakt een plan voor het plaatsen en exploiteren van de zonnepanelen.

Wethouder : “We willen het vastgoed in de stad duurzamer maken. Als gemeente kunnen we nu laten zien dat we ons eigen vastgoed grootschalig verduurzamen”. Tilburg wil in 2045 klimaatneutraal en klimaatbestendig zijn.

Tilburgse huiseigenaren kunnen een lening bij de gemeente aanvragen voor aanpassingen aan hun woning om energie te besparen of duurzame energie op te wekken. De gemeenteraad stelt daarvoor 1 miljoen euro beschikbaar. Woningbezitters kunnen onder meer zonnepanelen of een zonneboiler plaatsen. Ook is het mogelijk om isolatie aan te brengen of zogenoemd HR++ glas te plaatsen.

Ook voor bedrijven is er op het moment een SDE+ regeling waarmee energiebesparende maatregelen getroffen kunnen worden. Op de website van de Rijksoverheid lees je verder over deze zakelijke subsidieregeling. Ga naar de website over SDE+.

Ook zonder subsidie zijn zonnepanelen in Tilburg rendabel. Je kunt namelijk je geld in 7 tot 8 jaar terugverdienen. Een leverancier uit Tilburg of de omgeving vraagt zo een 6500 euro inclusief montage voor het laten plaatsen van zonnepanelen en kun je hier ongeveer 13 panelen mee kopen. Dit is goed voor het opwekken van zo een 3250 kWh per jaar en kun je enkele honderden euro’s op jaarbasis mee besparen. Laat je adviseren door erkende en betrouwbare zonnepaneel installateurs uit Tilburg of de omgeving.

Geef een reactie