Site pictogram Tilburgers.nl

Succesvol Incubate 2015

2015-09-14 792 Opening Incubate Regenboog Station Natuurmuseum
Een grote regenboog bij de opening van Incubate op maandag

De elfde editie van het Incubate festival was een groot succes met meer dan 20.000 bezoekers uit 35 verschillende landen, optredens op meer dan 35 locaties door de hele stad door 407 artiesten en succesvol verlopen voor de organisatie. 25,3% van de ticketkopers kwam uit het buitenland.

Incubate-directeur Joost Heijthuijsen: “We hebben dit jaar als festival een belangrijke stap gezet richting de toekomst samen met onze partners. Dankzij de uitbreiding en verbreding van het festival hebben we onszelf niet alleen nog meer geworteld in de stad, maar we hebben onszelf ook nog meer op de Europese festivalkaart gezet. Dat blijkt ook uit de overweldigende reacties van pers, publiek en artiesten. Daar ben ik erg trots op. En op het team en de vrijwilligers dat dit heeft mogelijk gemaakt.”

2015-09-19 1098 Incubate zaterdag Sylvain Chauveau
Sylvaine Chauveau met een optreden in het Factorium

Artistiek leider van Incubate Vincent Koreman: “Door onszelf meer te richten op bijzondere samenwerkingen tussen artiesten hebben we een uniek programma kunnen aanbieden, niet alleen wat betreft muziek en theater, maar ook door bijvoorbeeld de DIY Synth Convention, waarvoor mensen vanuit de hele wereld naar Tilburg kwamen.”

“Ook de concerten op bijzondere locaties als het Natuurtheater, de Stadskelder en de Pauluskerk en de uitbreiding van het programma met exclusieve theatervoorstellingen zoals Ful en The Knife’s ‘Europa Europa’ werden door onze bezoekers erg gewaardeerd. Deze lijn zullen we voor de komende editie verder uitbouwen.”

Bezoekers kwamen uit zeker 35 verschillende landen waaronder Malta, Hong Kong,

Melanie Bonajo was de openings-act op maandag
Melanie Bonajo was de openings-act op maandag

Maleisië, Mexico, Australië, Uruguay, Rusland, Israël, Canada, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland. 25,3% van alle ticketkopers kwamen uit het buitenland.

De pers was ook lovend. The Guardian schreef over Incubate festival 2015: “Incubate is easily Europe’s most consistently exciting and interesting left-field music festival.  Right from the off you can see that Incubate has a decade’s worth of experience under its belt.”

2015-09-15 884 Incubate Dinsdag Midi Balazs Pandi and Merzbow
De Hongaarse drummer Balázs Pánd met Merzbow

Muso’s Guide: “Incubate biedt een hoorn des overvloeds aan nieuwe, spannende, onbegrijpelijke, gekke, exotische, vreemde of zelfs ondraaglijke muziek, verspreid over twintig locaties in Tilburg”

Maar ook de Nederlandse kranten zoals de Volkskrant: “Geen grote tenten in een polder, niet de grootste namen. Het heeft Incubate groot gemaakt.”

De volgende editie van Incubate vindt plaats van 12 tot en met 18 September 2016 in Tilburg. De organisatie verwacht op korte termijn de eerste artiesten bekend te kunnen maken.

 

Mobiele versie afsluiten