Site pictogram Tilburgers.nl

Supermarktketen Lidl krijgt nieuwe vestiging in de Reeshof

Tilburg_Heyhoef_2Winkelcentrum Heyhoef wordt uitgebreid met ongeveer 5000 m2 winkelruimte. In het winkelcentrum komt onder meer een vestiging van supermarkt Lidl.

Verder komt er onder de Heyhoef een parkeergarage waarin plek is voor ongeveer 160 auto’s. De nieuwbouw moet eind 2016 klaar zijn. De gemeente werkt samen met Lidl en Rialto Vastgoedontwikkeling BV voor de uitbreiding van het winkelcentrum in de wijk Reeshof.

Deze zomer werd duidelijk dat ontwikkelaar MAB en Bouwinvest, eigenaar van de Heyhoef, het niet eens konden worden over de uitbreiding van het winkelcentrum. Dat betekende dat de oorspronkelijke plannen voor de uitbreiding niet uitgevoerd konden worden. De afgelopen maanden is overleg gevoerd met andere partijen om de plannen alsnog uit te voeren. Uit de geïnteresseerde investeerders die zich hebben gemeld, is de combinatie van Lidl en Rialto Vastgoedontwikkeling BV gekozen als meest geschikte partij om de uitbreidingsplannen nieuw leven in te blazen.

Het nieuwe plan heeft ten opzichte van de oorspronkelijke plannen het voordeel dat niet op, maar onder het gebouw geparkeerd wordt. De auto’s zijn dan uit het zicht van het publiek. Ook wordt het laden en lossen voor de nieuwe supermarkt beter ingericht. Om deze plannen uit te voeren is het nodig om het aantal parkeerplaatsen in het openbaar gebied uit te breiden ter hoogte van de Kortgenestraat volgens het ontwerp dat eerder is afgestemd met omwonenden. De komende maanden worden de benodigde contracten afgesloten en worden de nieuwbouwplannen verder uitgewerkt. Naar verwachting wordt de omgevingsvergunning begin 2015 aangevraagd. Uit een eerste toetsing blijkt dat het nieuwe plan past binnen het bestemmingsplan voor de uitbreiding van de Heyhoef.

Mobiele versie afsluiten