Site pictogram Tilburgers.nl

Supermarktonderzoek 2015: Weinig prijsverschil

2015-10-04 2155 Supermarkt Jumbo Bart van Peltplein HerfstJumbo aan het Bart van Pelt-plein is de goedkoopste supermarkt van Tilburg in 2015. Dit blijkt uit een onderzoek van Tilburgers.nl.

In vergelijking met vorig jaar waren er weinig prijsverhogingen. Toiletpapier en jam gingen in prijs omhoog terwijl pasta en kaas wat goedkoper werden.

Supermarktonderzoek 2015 Boodschappenlijst per supermarktEen ‘gemiddeld’ boodschappenpakket kost bij de JUMBO 23,42 euro, een prijsstijging van 2,55 euro vergeleken met 2013. Deze toename is vooral te wijten aan de kaasprijs. Hierover publiceerde Tilburgers.nl het volgende artikel.

De tweede plek op de supermarktenlijst wordt ingenomen door de Plus met 23,62 Euro gevolgd door de EMTE waar een pakket 23,74 kost. Albert Heijn staat op een vierde plek (25,33 Euro) voor ALDI en LIDL die vooral duurder zijn door gemalen koffie en wasmiddelen.

Bij Nettorama is het maken van foto’s verboden, volgens de toesnellende filiaalmanager. “Dat heeft te maken met allerlei supermarktonderzoeken.” aldus zijn uitleg naar de vraag waarom.

2015-10-04 2165 Supermarkt Albert Heijn KaasGedurende de maand september 2015 is een speciaal boodschappenpakket van 18 producten bekeken. In totaal zijn bij het onderzoek tien supermarkten bezocht. Het pakket is samengesteld uit veel gebruikte voedingsmiddelen en sanitaire producten waaronder brood, kaas, eieren, pasta, melk, toiletpapier, wasmiddel en tandpasta. Fruit en groenten zijn buiten het onderzoek gehouden omdat de prijs daarvan varieert gedurende het jaar. Bij elke supermarkt is gekeken naar het goedkoopste product in de schappen. 2015-10-04 2148 Supermarkt PLUS Besterdring Bier koelVaak gaat het dan om huismerken of speciale budgetmerken. Sinds 2013 voeren EmTé en Plus het goedkope merk ‘Oké’ waarmee ze in de test goed scoren.

Voor de goede orde, het betreft hier geen luxe-producten, maar een pakket boodschappen met basismaterialen waaronder ook waspoeder, toiletpapier en tandpasta. Het is ook geen afgewogen pakket volgens de maaltijdschijf van vijf. Essentiële voedingsstoffen die in fruit, groenten en vlees aanwezig zijn, ontbreken hier.

De winkel van EkoPlaza, waar alleen biologische producten te koop zijn is voor de volledigheid meegenomen. Het geeft een indicatie hoeveel duurder een biologische winkel is, en of er ook sprake is van grote prijsstijgingen.

Mobiele versie afsluiten