Site pictogram Tilburgers.nl

Supermarktonderzoek: C1000, Amer 13

Supermarkten. Vrijwel niemand komt er onderuit om één of meerdere keren per week een supermarkt te bezoeken voor noodzakelijke boodschappen. Reden genoeg voor een vergelijkend onderzoek en een serie supermarktrecensies. De belangrijkste punten waar we op hebben gelet zijn: bereikbaarheid per auto en per fiets, overzichtelijkheid, wachttijd bij de kassa en klantvriendelijkheid. Qua assortiment gaan we kijken of supermarkten ook wat moeilijker verkrijgbare artikelen verkopen. In elke winkel zoeken we naar: afbakkroepoek, zure augurken, anijsblokjes, biologische eieren, biologische melk, ketoembar (of koriander), sambal trassi en suikervrije mayonaise. Daarmee testen we meteen hoe snel een artikel gevonden kan worden en of medewerkers hulpvaardig zijn.  Bovendien vergelijken we de prijs van enkele gangbare producten.

Er is maar één C1000 en er is maar één supermarkt in de wijk De Blaak. Dat is misschien wel de reden dat Tilburg überhaupt een C1000 heeft. In het centrum aan de Amer 13  is niet alleen de supermarkt gevestigd, er is een bakker, een nootjeszaak, een lectuurwinkel en aan de overkant zit nog een slijterij.

Er is een ruime parkeergelegenheid maar voor fietsen staat er alleen een klein fietsenrek. Zou soms iedereen met de auto komen? De winkel heeft een rechthoekige vorm en zoals in bijna elke supermarkt kom je binnen bij de verse groenten en fruit, vergelijkbaar met de Albert Heijn-opzet.  Behalve zondags is C1000 elke dag van acht tot acht uur open.

Er zijn 6 kassa’s  met vriendelijke bediening door vlot personeel. Het assortiment is best volledig, maar afbakkroepoek, anijsblokjes, sambal trassi en mayonaise zonder suiker waren er niet te vinden.  Wel biologische eieren, de goedkoopste van heel Tilburg: € 1,70. Al met al heeft de C1000 een gemiddeld prijspeil.

Mobiele versie afsluiten