Site pictogram Tilburgers.nl

Supermarktonderzoek: de Duitse supers Aldi & Lidl

Supermarkten. Vrijwel niemand komt er onderuit om één of meerdere keren per week een supermarkt te bezoeken voor noodzakelijke boodschappen. Reden genoeg voor een vergelijkend onderzoek en een serie supermarktrecensies. De belangrijkste punten waar we op hebben gelet zijn: bereikbaarheid per auto en per fiets, overzichtelijkheid, wachttijd bij de kassa en klantvriendelijkheid. Qua assortiment gaan we kijken of supermarkten ook wat moeilijker verkrijgbare artikelen verkopen. In elke winkel zoeken we naar: afbakkroepoek, zure augurken, anijsblokjes, biologische eieren, biologische melk, ketoembar (of koriander), sambal trassi en suikervrije mayonaise. Daarmee testen we meteen hoe snel een artikel gevonden kan worden en of medewerkers hulpvaardig zijn.  Bovendien vergelijken we de prijs van enkele gangbare producten.

En dan heb je in Tilburg nog de Duitse supermarkten. Aldi en Lidl hebben hun thuisbasis in Duitsland en zijn in Nederland echte prijsvechters. Ze maken gebruik van de veel grotere Duitse markt waardoor er goedkoper gewerkt kan worden. Ze voeren compleet andere merken dan de andere Tilburgse supermarkten, daarom kunnen ze ook lastig vergeleken worden. De producten zijn meestal flink goedkoper maar het is vooraf onduidelijk of ze aan onze kwaliteitseisen zullen voldoen.

Aldi heeft maar liefst vijf supermarkten in Tilburg: aan het Wilhelminapark, Bernardusplein (bij Postelse Hoeflaan), Spoordijk (Armhoef), Transvaalplein en op het Verdiplein. Lidl houdt het bij drie filialen in Tilburg: de grootste aan de Bosscheweg, één zaak aan het Kreverplein (Quirijnstok) en één bij de Korvelseweg in Observantenhof.

Mobiele versie afsluiten