Site pictogram Tilburgers.nl

Supermarktonderzoek: Jumbo Bart van Peltplein

Supermarkten. Vrijwel niemand komt er onderuit om één of meerdere keren per week een supermarkt te bezoeken voor noodzakelijke boodschappen. Reden genoeg voor een vergelijkend onderzoek en een serie supermarktrecensies. De belangrijkste punten waar we op hebben gelet zijn: bereikbaarheid per auto en per fiets, overzichtelijkheid, wachttijd bij de kassa en klantvriendelijkheid. Qua assortiment gaan we kijken of supermarkten ook wat moeilijker verkrijgbare artikelen verkopen. In elke winkel zoeken we naar: afbakkroepoek, zure augurken, anijsblokjes, biologische eieren, biologische melk, ketoembar (of koriander), sambal trassi en suikervrije mayonaise. Daarmee testen we meteen hoe snel een artikel gevonden kan worden en of medewerkers hulpvaardig zijn.  Bovendien vergelijken we de prijs van enkele gangbare producten.

Jumbo heeft vijf  zaken in Tilburg. Eentje aan het Lourdesplein, de voormalige erg grote’ Lekker en Laag’ aan de Broekhovenseweg, in de Heyhoefpromenade, aan het Pater van den Elsenplein en de grootste zit aan het Bart van Peltplein bij de Goirkestraat.

Groot plein achter de kassa's

Er is veel parkeerruimte rond de Jumbo. Sinds het vertrek van de Aldi naar het  Wilhelminapark is er veel plaats bijgekomen. Fiets parkeren kan bij de voordeur en het is er meestal druk. Een grote ruime opening met aan de rechterkant een grillstalletje, en een drukke sigarettenbar.  En dan zie je de grote ruimte waarin de kassa’s in een cirkel opgesteld de ruimte opvullen. In het grote middenstuk is de vers, groente, vleeswaren en kaas- en brood afdelingen. Alle gangen met andere produkten komen uit in die centrale ruimte, waardoor er een ruim overzicht is. En het assortiment is  één van de grootste van Tilburg. Bijzonder, het is de enige supermarkt die mayonaise zonder suiker verkoopt.  De winkel is schoon, de bediening zonder klachten en vriendelijk. Op drukke dagen zijn er zoveel kassa’s open zodat er nauwelijks wachttijd ontstaat. Concluderend: Jumbo-Bart v Peltplein is de meest luxueuze van Tilburg, en dat midden in een volkswijk.  Jumbo behoort tot de middelmaat qua prijs, met soms leuke aanbiedingen.

Mobiele versie afsluiten