Site pictogram Tilburgers.nl

Supermarktonderzoek: Nettorama Korvelseweg

Supermarkten. Vrijwel niemand komt er onderuit om één of meerdere keren per week een supermarkt te bezoeken voor noodzakelijke boodschappen. Reden genoeg voor een vergelijkend onderzoek en een serie supermarktrecensies. De belangrijkste punten waar we op hebben gelet zijn: bereikbaarheid per auto en per fiets, overzichtelijkheid, wachttijd bij de kassa en klantvriendelijkheid. Qua assortiment gaan we kijken of supermarkten ook wat moeilijker verkrijgbare artikelen verkopen. In elke winkel zoeken we naar: afbakkroepoek, zure augurken, anijsblokjes, biologische eieren, biologische melk, ketoembar (of koriander), sambal trassi en suikervrije mayonaise. Daarmee testen we meteen hoe snel een artikel gevonden kan worden en of medewerkers hulpvaardig zijn.  Bovendien vergelijken we de prijs van enkele gangbare producten.

Links naast de ingang Graffiti interpretatie van het Nettorama logo

Nettorama heeft 2 winkels in Tilburg. Er is een Nettorama op het Wagnerplein maar wij bezochten de Nettorama aan de Korvelseweg 225 die een beetje buiten het centrum ligt, maar gezien de recente archeologische vondsten lijkt Korvel eerder het aloude centrum van Tilburg, maar dat terzijde. Via de Capucijnerstraat is met de auto de ruime parkeerplaats makkelijk te bereiken, en fietsers kunnen ook goed parkeren. Nettorama is een pure prijsvechter, weinig luxe in het inventaris.  De vorm van de supermarkt is vierkant. Bijzonder is een zuivelhok waar  je naar binnen moet, ontdekt dat het acht graden koud is, en zo snel mogelijk je pak melk of yoghurt in je karretje zet om de ruimte zo snel mogelijk te verlaten. Een bizarre vorm van zuivelverkoop. Het assortiment is beperkt. Van ons  speciale assortimentsvoorkeuze  was  niets te verkrijgen. Nettorama doet niet aan bio (te duur?) en verder is er een nogal op suiker gericht assortiment. Augurken en mayonaise zonder suiker ontbreken volledig.

De bediening aan de kassa’s is wel erg goed. Een kassameisje helpt een oude vrouw in een scootmobiel met boodschappen inpakken. Daarna zet ze de tas in haar wagentje.

Nettorama is één van de goedkopere supermarkten in Tilburg.

Mobiele versie afsluiten