Site pictogram Tilburgers.nl

Supermarktonderzoek: Overzicht

Tilburg is precies 38 supermarkten rijk. Elf Albert Heijn’s, vijf Plus Supermarkten, vijf EMTÉ’s, vijf Jumbo’s, vijf Aldi’s, drie Lidl’s, twee Nettorama’s, één C1000 en ook nog een Sligro om volledig te zijn. Daarnaast zijn er ook nog markten die zich op speciale bevolkingsgroepen orienteren, zoals de oosterse markten. Deze worden niet tot ‘supermarkt’ gerekend. Albert Heijn vormt dus bijna éénderde deel van het Tilburgse supermarktaanbod.

De Tilburgse supermarkten zijn allemaal behoorlijk van oppervlakte, er zitten geen echte kleine filialen tussen en de netheid ligt bij allemaal op hoog niveau.

Qua assortiment springen AH-XL en Jumbo aan het Bart van Peltplein er bovenuit. Ze hadden bijna de complete assortimentlijst. Nettorama was de enige supermarkt die geen enkel product uit onze lijst had.

Van 10 tot 25 september 2010  liep het supermarktonderzoek. We hebben ook gekeken naar de prijzen en tijdens de testperiode ging plotseling de Douwe Egberts Senseo koffie met 10 eurocent omhoog naar 3,15. Zie hierboven een overzicht van de prijsvergelijkingen.

Rechts een grafiekje van bovenstaande gegevens. Nettorama is één van de goedkoopste supermarkt in deze test. Super de Boer één van de duurdere.

Tijdens de testperiode hebben we op Tilburgers.nl gepeild of de Tilburgers tevreden zijn met de huidige openingstijden. Gedurende die periode werd ook bekend via het Brabants Dagblad dat supermarkten graag ook op zondag open willen zijn. Ze willen geen klanten verliezen aan de Tilburg omringende dorpen waar zondagopenstelling voor supermarkten wel is toegestaan. Toch is 41% van de stemmers tevreden met de huidige openingstijden, dus een kleine meerderheid ziet graag langere openingstijden. Als de supermarkten op zondag open gaan moet er wel een selectie plaats vinden, niet alle 38 supermarkten kunnen van die openstelling gebruik maken, maar slechts 13. Dit komt door een beperking in de wet die maar één zondagwinkel per 15.000 inwoners toestaat.

Mobiele versie afsluiten