Site pictogram Tilburgers.nl

Supermarktonderzoek: Super de Boer Lieve Vrouweplein

Supermarkten. Vrijwel niemand komt er onderuit om één of meerdere keren per week een supermarkt te bezoeken voor noodzakelijke boodschappen. Reden genoeg voor een vergelijkend onderzoek en een serie supermarktrecensies. De belangrijkste punten waar we op hebben gelet zijn: bereikbaarheid per auto en per fiets, overzichtelijkheid, wachttijd bij de kassa en klantvriendelijkheid. Qua assortiment gaan we kijken of supermarkten ook wat moeilijker verkrijgbare artikelen verkopen. In elke winkel zoeken we naar: afbakkroepoek, zure augurken, anijsblokjes, biologische eieren, biologische melk, ketoembar (of koriander), sambal trassi en suikervrije mayonaise. Daarmee testen we meteen hoe snel een artikel gevonden kan worden en of medewerkers hulpvaardig zijn.  Bovendien vergelijken we de prijs van enkele gangbare producten.

De ingang van Super de Boer oogt wat rommelig

Super de Boer aan het Lieve Vrouweplein ligt centraal in de stad en is de enige winkel in Tilburg. Via de achterzijde makkelijk voor auto’s bereikbaar, en fietsers kunnen probleemloos de fiets voor de deur kwijt. Nu heeft Jumbo supermarkten Super de  Boer overgenomen, dus op termijn kan de naam gaan veranderen, daar is nu  nog niets over bekend.  Het is een verrassend grote winkel die vrij ver naar achteren doorloopt. En achterin is er een speciale uitgang naar het parkeerterrein en er staat ook een kassa.

Het assortiment is ruim, en door de lange constructie staat niet alles op plaatsen waar je het verwacht. Het was nogal een gezoek om achterin de zaak aan de linkerkant de koffie te ontdekken. En ook de speurtocht naar de cup-a-soup ging via diverse gangpaden kris kras door de winkel.  De winkel oogt dus wat rommelig maar is schoon, het personeel is vriendelijk en er was een snelle doorstroom bij de kassa.

Afbakkroepoek, anijsblokjes, Sambal trassie  en mayonaise zonder suiker zitten niet in het assortiment. Augurken zonder suiker (zuur), biologische eieren en melk en Koriander daarentegen wel. Super de Boer is één van de duurste supermarkten van Tilburg.

Mobiele versie afsluiten