Site pictogram Tilburgers.nl

Symbolische uitreiking tegel Walk of Fame Corry Konings

Corry Konings
Corry Konings

Zangeres Corry Konings zit dit jaar 50 jaar in het artiestenvak. Op 15-jarige leeftijd begon zij als leadzangeres van De Mooks. Ze werd ontdekt door Ries Brouwers die haar vervolgens voorstelde aan Pierre Kartner. Deze koppelde haar aan de band De Rekels, waarmee zij vooral furore maakte met het lied ‘Huilen is voor jou te laat’ in 1970. Dit nummer was tot 2013 (43 jaar lang) de grootste Nederlandstalige hit in de Top 40 allertijden.

In 1972 startte Corry Konings een solocarrière, waarbij ze hits scoorde met ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’, ‘Jij weet toch wel wat liefde is’ en ‘Hoe je heette dat ben ik vergeten’. In 2002 werd Corry benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ter ere van haar jubileum, wordt de zangeres een tegel in de Tilburgse Walk of Fame toegekend. Op zondag 26 mei 2019 kreeg zij de symbolische tegel uitgereikt door burgemeester Theo Weterings, tijdens het Festival van het Levenslied op de Paleisring in Tilburg.

Corrie Konings is sinds de oprichting van het festival in 1990 betrokken geweest als adviseur en ontbrak ook geen enkel jaar in de line-up. Ze werd in 2008 uitgeroepen tot ambassadeur van het levenslied. Het festival van het Levenslied is een gratis toegankelijke 2-daags Nederlandstalig muziekevenement dat dit jaar voor de 29e keer plaatsvindt. Gemiddeld trekt het evenement 12.500 bezoekers.

De tegel van Ruud Vreeman, burgemeester in 2009 Foto: John Geerts

Walk of Fame
De Walk of Fame is een straat met tegels waar de namen van Tilburgers op staan die van bijzondere betekenis zijn of waren voor de stad.

Door de bouwwerkzaamheden in het centrum van Tilburg is de Walk of Fame momenteel verplaatst naar de Spoorzone. Andere bekende namen die een tegel in de Walk of Fame hebben, zijn onder meer zanger Guus Meeuwis, Pater Poels, schrijver Kluun en breakdancer Menno van Gorp.

Mobiele versie afsluiten