Site pictogram Tilburgers.nl

Symposium: Bibliotheek van de Toekomst

Bibliotheek-van-de-Toekomst-kleinOp 3 maart 2014 eindigde het 100-jarig jubileum van de Bibliotheek Midden-Brabant. Ter afsluiting van dit jubileumjaar en tevens als opmaat naar de toekomst organiseert de Bibliotheek op woensdag 26 maart in de Tilburgse Spoorzone een symposium met als thema ‘de Bibliotheek van de Toekomst’.

Deze dag zullen een aantal aansprekende opinieleiders uit verschillende maatschappelijke domeinen hun opwachting maken in Hal 88 in de Spoorzone en hun toekomstvisie delen. Ook lanceert de Bibliotheek haar jubileumboek, waarin verleden, heden en toekomst zowel online als offline een plek hebben gekregen. Op de gastenlijst staat een gemêleerd gezelschap uit onder andere het openbaar bestuur, het onderwijs en technologische vernieuwing.

Programma:

 14:00 uur – Opening door Henriëtte de Kok, bestuursvoorzitter de Bibliotheek Midden-Brabant

14:15 uur – Rob Riemen, oprichter/directeur Nexus Instituut

14.30 uur – Anna Vos, architect-director Anna Vos Concepts for Urban Change

14.45 uur – Intermezzo

14.55 uur – Sander Duivestein, trendwatcher, internetondernemer, auteur en columnist

15.10 uur – Monique Burger, eigenaar De Nieuwe Boekhandel, auteur

15.25 uur – Peter Noordanus, burgemeester van Tilburg

15.40 uur – Lancering jubileumboek

15.50 uur – Afsluiting door Henriëtte de Kok

16.00 uur – Borrel

16.45 uur – Einde

Aanmelden?

Er zijn nog een aantal vrije plaatsen beschikbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de Bibliotheek van de Toekomst kan zich aanmelden via 100jaar@bibliotheekmb.nl. Let op: het aantal vrije plaatsen is beperkt. Hiervoor geldt vol=vol. Voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn maar het symposium wel willen volgen, verzorgt de Bibliotheek een livestream op de website van de Bibliotheek Midden-Brabant.

In het jubileumjaar heeft de Bibliotheek niet alleen teruggeblikt en mooie herinneringen opgehaald maar juist ook vooruit gekeken. Onder het motto ‘vier de toekomst’ zijn er gesprekken gevoerd met de omgeving en waren er interessante discussies over de rol van de bibliotheek in de toekomst. Het eerste gesprek vond plaats tijdens een lezing van trendwatcher Adjiedj Bakas en vormde de aftrap van het jubileumjaar. Het tweede gesprek werd gevoerd tijdens het jongerenevenement ‘The Midden-Brabant MiniMovie’, waar middelbare scholieren hun visie op de toekomst gaven in korte filmpjes (100 jaar in 100 seconden). Het symposium op 26 maart 2014 staat in het teken van het derde gesprek, waarin opinieleiders en beleidsmakers inspiratie geven met hun beeld van de toekomst. Er zullen nog vele gesprekken volgen.

Mobiele versie afsluiten