Site pictogram Tilburgers.nl

Talentenjacht voor schooljeugd door festival Alegria

Op donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag) van 14.00 uur tot 21.00 uur organiseert stichting Alegria het festival Alegria en wel in Bosvreugd aan de Reeshofdijk.

Het festival is één grote culturele proeverij met allerlei muzikale optredens uit de regio, diverse workshops en spelletjes. Maar ook het thema ‘duurzaamheid en recycling’ zal op allerlei manieren onder de aandacht worden gebracht.

Zo zijn er workshops hip hop, percussie, dans en theater en spelletjes als schminken, verven, vlechten en piñata. Ook is er een minimarkt waar ook andere stichtingen aan deelnemen.
In aanloop naar het festival is er voor het eerst een grote talentenjacht onder de scholieren uit Tilburg en regio, waarmee stichting Alegria een podium biedt om jong muzikaal talent op scholen uit de omgeving verder aan te moedigen. De voorronden van de talentenjacht zijn in café Extase en de finale is op het festival zelf in Bosvreugd aan de Reeshofdijk in Tilburg.

De winnaar van de competitie krijgt een optreden aangeboden op het hoofdpodium van festival Alegria, een optreden elders in de stad via stichting New Talent en gratis opname van twee nummers in de Tafelbergstudio’s Tilburg. De schoolbandcompetitie wordt georganiseerd in samenwerking met Factorium Tilburg en stichting New Talent. Scholieren kunnen zich hiervoor aanmelden bij: janophuis8@gmail.com of via telefoonnummer 06 1039 7061

De schoolbandcompetitie met schoolbands uit Tilburg en regio vindt plaats op zondag 2 en 9 april 2017 in café Extase aan de Heuvelring in Tilburg.

Stichting Alegria uit Tilburg zamelt geld in om kinderen een kans te bieden op een betere toekomst in de favela’s van Rio de Janeiro. Sinds 2016 steunt de stichting een voetbalproject met 40 kinderen waaronder 35 jongens en 5 meisjes in favela Vila Cruzeiro. Voetbal wordt hier ingezet als middel om de kinderen weg te houden van drugs, geweld en prostitutie.

Een kind kan voor €60,- per jaar meedoen in het project. Daarvoor kan hij of zij drie keer per week trainen en op zaterdag meedoen aan een voetbalwedstrijd. Maar wel op voorwaarde dat hij of zij de hele week naar school gaat. Trainer Fabio Rondinelle is zelf uitgetreden uit een bende en behalve het voetbalspel schrikt hij de kinderen af met verhalen over het echte bendeleven. “We willen ook kinderen beter onderwijs bieden en inmiddels kan dankzij financiële steun van stichting Alegria alvast één kind naar een betere school.”

Op deze manier hoopt de stichting dat de kinderen sterk genoeg worden om zelf voor hun toekomst te zorgen, weg van alle geweld. Ambassadeur van stichting Alegria is voetballer Bruno Andrade, die van 2013 tot januari 2017 voetbalde voor Willem II.

De entree voor volwassenen bedraagt € 5,- en voor kinderen € 2,- en stichting Alegria overweegt om mensen die lid zijn van de Quiet Community gratis toegang te verlenen.

www.stichtingalegria.com

Mobiele versie afsluiten