Site pictogram Tilburgers.nl

Taxikeurmerken uitgereikt in Paleis Raadszaal

Wethouder Mario Jacobs (Rechts) reikte de Taxikeurmerken uit. Foto: John Geerts

Donderdag 6 juni 2019 reikte wethouder Mario Jacobs de eerste Tilburgse taxikeurmerken uit aan een flinke groep taxichauffeurs. Plaats van handeling was de oude raadszaal in het paleis stadhuis.

In december 2018 stemde de gemeenteraad in met de invoering van het verplichte taxikeurmerk. Doel van het keurmerk is de kwaliteit van het taxivervoer te verbeteren. De verplichting voor de taxivergunning en het taxikeurmerk geldt vanaf 1 juli 2019 voor elke chauffeur die taxivervoer wil aanbieden vanaf de taxistaanplaatsen in Tilburg.

Het keurmerk moet zorgen voor betere kwaliteit: chauffeurs die de weg kennen, geen korte ritten weigeren, werken met vaste prijzen en representatief zijn. Zaken die bijdragen aan een gastvrij Tilburg en betrouwbaar taxivervoer voor klanten. Inmiddels hebben 122 chauffeurs een aanvraag ingediend. Wanneer ze slagen voor de verplichte toetsen hebben zij nog voor de kermis het verplichte keurmerk en vergunning op zak.

De eerste groep taxichauffeurs met een keurmerk. Foto: John Geerts

Wethouder Mario Jacobs legt uit: “Dit is opnieuw een belangrijke stap naar de verbetering van de kwaliteit van de straattaxibranche in Tilburg. Taxichauffeurs zijn vaak een van de eerste contacten die bezoekers aan de stad hebben. Een gastvrije ontvangst door een betrouwbare en kundige chauffeur hoort daar uiteraard bij. Deze eerste certificaten zijn daarvoor een goede start.” Op dit moment hebben 29 taxichauffeurs het vereiste keurmerk.

Om het kwaliteitskeurmerk te behalen moeten chauffeurs onder andere laten zien dat zij beschikken over voldoende stad- en stratenkennis, levensreddend kunnen handelen en gastvrij taxivervoer aanbieden. Ook moet de taxi herkenbaar zijn als keurmerktaxi voor klanten en handhavers. Taxichauffeurs zonder keurmerk kunnen een boete van 350 euro verwachten.

Mobiele versie afsluiten