Site pictogram Tilburgers.nl

Te doen: 1 tot 8 mei

Instead of Heroes: De Monologen

Podcastserie van Zuiderlijk Toneel

sinds vrijdag 28 april en doorlopend
Luisteren: online via Spotify.
Gratis

In 2021 stond een voorstelling gepland over vrouwelijke helden. Een voorstelling met vijf monologen geschreven door drie schrijfsters: Joke Hermsen, Neske Beks en Dana Linssen. Corona ontnam de voorstelling het levenslicht, maar de teksten waren te mooi om op de plank te laten liggen. Daarom serveren we je vanaf nu iedere maand alsnog een van deze monologen. Luister naar Rosa Luxemburg, Hannah Arendt, Jane Fonda, Tracey Emin en Miss Anonymous. Vrouwen uit de recente geschiedenis die ons mens- en wereldbeeld hebben gekleurd met hun strijd, doorzettingsvermogen of opofferingsgezindheid.


Dodenherdenking

donderdag 4 mei
Diverse locaties, zie ook: www.tilburgers.nl/tilburg-herdenkt-op-4-mei.
Entree: nvt

Herdenking Ereveld begraafplaats Gilzerbaan. Tijdens de herdenking op het Ereveld worden 76 omgekomen militairen herdacht, die zijn overleden tijdens de bevrijding van Tilburg. In de St. Dionysiuskerk (’t Heike) aan de Stadhuisstraat begint om 19.00 uur de herdenkingsdienst. Vrijheidspark achter het Factorium: twee minuten stilte om 20.00 uur.


Bevrijdingsconcert aan de Piushaven

Bevrijdingsconcert in de Piushaven Foto: John Geerts

vrijdag 5 mei, 21.00 uur
Piushaven
Entree: gratis

Het Oranje Comité Tilburg organiseert het bevrijdingsconcert in de Piushaven voor de stad. Het programma bestaat uit een mix van filmmuziek in combinatie met enkele modernere nummers, allemaal in het teken van vrijheid. Uitgevoerd door het veertigkoppig Festivalorkest van het Zuiden.


Raamtentoonstelling: L’Érotique du Regard, Wijnand van Lieshout

Foto: Sjon Brands

vrijdag 5 mei tot en met 25 juni, dagelijks, dag en nacht
Metropolitan Museum Stedekestraat 15
Entree: gratis

Wijnand van Lieshout, de nestor van de Tilburgse kunstwereld (83 jaar), is nog iedere nacht actief in zijn met relieken overladen appartement in Tilburg Noord. Deze eenmalige tentoonstelling toont tien wonderbaarlijke werken die de afgelopen maanden tot stand kwamen.


Heyhoef Backstage-Heroes op herhaling

zondag 7 mei, 15.00 uur
Heyhoef, Kerkenbosplaats 1
Entree: gratis

In april stonden een groot gedeelte van de jonge talenten van het Backstage-Heroes project op het open podium van de Heyhoef-Muziekfabriek. Dat werd een overdonderend succes. Het publiek was compleet ‘flabbergasted’ over wat dat jonge spul uit de Reeshof presteerde op het podium. De gehele show en entourage (nagenoeg vol met 280 bezoekers) inspireerde de jongeren dermate waardoor ze hun zenuwen en podiumvrees totaal negeerden en allemaal het beste uit zichzelf wisten te halen. Zondag 7 mei zal wederom een gedeelte van het jonge talent het podium betreden. Daarnaast zullen zoals vanouds lokale, Tilburgse en nieuwe verrassende acts te zien zijn.

Mobiele versie afsluiten