Site pictogram Tilburgers.nl

Te doen: 12 tot 19 juni

Kroegcollegetocht Tilburg

dinsdag 13 juni, 18.30 uur
Stadscafé Meesters, Stadscafé De Spaarbank, LOC Brewery
Entree: €10,- via www.ticketkantoor.nl

Deze avond gaan we onder het genot van een drankje langs drie gezellige kroegen om te luisteren naar korte verhalen over de stad Tilburg en haar identiteit.
Start bij Stadscafé Meesters – Olivier Rieter over de Nostalgische schoonheid van Tilburg, Stadscafé De Spaarbank – Lucas Derks over de Stadsontwikkeling van Tilburg, LOC Brewery – Teuntje van de Wouw over de stad in bewegend beeld.


Toffe Tuinen route ’23

zaterdag 17 en zondag 18 juni
60 verschillende locaties in Goirle, Berkel Enschot en Udenhout. Zie: opgroenevoet.nl
Entree: gratis

Van superleuke stadstuin tot creatieve ‘samentuin’, van wonderlijke watertuin tot reusachtige rozentuin… Hier kun je inspiratie opdoen voor je eigen gezonde natuur-, dier- en watervriendelijke tuin!


Heyhoef backstage: Henrik Freischlader

zaterdag 17 juni
Heyhoef
Entree: vanaf €15,-

Henrik Freischlader wil graag terugkeren naar de club- en festivalpodia met een nieuwe band en een nieuw studioalbum. Henrik is een gevestigde naam in het Europese clubcircuit, heeft de reputatie van een ongekend boeiende live-act en bespeeld al jaren de grote festivals als headliner. De fans kunnen zich verheugen op een super intensief concert, waarbij de muziek inhaalt wat de afgelopen jaren is gemist.


Feest In Het Park Festival 2023

vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni, 15.00 – 23.00 uur
Reeshofpark
Entree: vrijdag en zondag gratis, zaterdag: €37,- via www.feestinhetpark.nl

Start op vrijdag met een gratis openingsavond met Wipneus & Pim. Op zaterdag is het dé ultieme feestdag met meer dan 25 artiesten verdeeld over meerdere podia en een zweefmolen, Derby Race, groots foodplein, entertainment, Foute Photobooth, Schrobbelèr Schirmbar. Op zondag 18 is een Familiedag voor alle leeftijden. Met muziek gespeeld door The Bounties en vele kinderactiviteiten zoals springkussens, schminken, ballonnen clown, verse popcorn op het aangepast terrein.


Nationale Archeologiedagen 2023

vrijdagavond 16 en zondagmiddag 18 juni
Wijkcentrum De Back, Schout Backstraat 33
Entree: gratis

Thema: ‘Hoe ga je zorgvuldig om met vondstmaterialen uit de bodem en uit water?’ Op vrijdagavond is er een lezing over de verschillende grote archeologische onderzoeken die in de afgelopen jaren zijn gedaan in Tilburg-Zuid (Stappegoor). Dat gebied is bijzonder rijk aan sporen uit het verleden, van prehistorie tot
in de middeleeuwen. Zondagmiddag is er een informatiemarkt waar belangstellenden – amateurarcheologen en ieder ander die wel eens iets vindt in de bodem – hun vondsten kunnen laten determineren en beoordelen.

Mobiele versie afsluiten