Site pictogram Tilburgers.nl

Te doen: 13 tot 20 april

88

Boekenweek: programma in het thema ‘Eerste Liefde’  

donderdag 14 april, 19.30 tot 21.00 uur.
Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan.
Entree: De toegang is gratis maar je moet je wel van te voren inschrijven via Eventbrite. Kijk voor meer info op www.bibliotheekmb.nl/Boekenweek.

Georganiseerd door: Books 4 Life Tilburg en de Bibliotheek LocHal.

Dit jaar schreef Marieke Lucas Rijneveld het Boekenweekessay en is hij op donderdag 14 april 2022 een van de gasten bij de Bibliotheek LocHal tijdens een boekenweekprogramma waar alles in het teken staat van ‘eerste liefdes’. Wat gebeurt er eigenlijk met je als je verliefd wordt, bent of bent geweest? Lees ook: Thema Boekenweek: Eerste liefde – met Marieke Lucas Rijneveldmaandag 21 maart 2022.


A Taste Of Brouwerij Bliksem

donderdag 14 april, 19.00 uur
Café de Troubadour, Capucijnenstraat 54 Tilburg
Entree: gratis, na aanmelding. (Bier is niet gratis.)

Brouwerij Bliksem komt naar De Troubadour! Dat is bier en zware metalenmuziek. Dat is 🍺 en 🤘🏻. Een goed verhaal en zes lekkere proevers, zoals je bent gewend. We zijn trots om de heren eens te ontvangen tijdens de 33e editie van A Taste Of en we zijn heel, heel, heel erg blij dat we weer mogen. Je bent heel erg welkom, maar vol is vol dus meld je even bij Rob of Miel als je weet dat je komt.

 


Kunstmaan: Filosofisch Variété

donderdag 14 april, 20.30 uur
Kunstmaan, Goudenregenstraat  Tilburg
Entree: 8 €/ 5 € voor studenten

De tweede editie van onze bedenkelijke filosofieshow. Wij draven door op de week van de filosofie met hypermonologen van Lonne Gosling (auteur: Twan van Bragt), de Ontvreemdingsdans van Celine Werkhoven,(let op uw beursje!), een breinmasserende lezing van filosoof Thijs Lijster, Shirin Sarvi toont ons in gesprek met Siba Harb en Nathan Wildman een blik door de ogen van de vreemde, onze bard Joost Ariëns verliest zich in de nacht met een schone vreemdeling en de onnavolgbare Sampelman Salimans maakt de avond met zijn subatomaire audiosferen echt weird .

 


Overdracht lichtkunstwerk Antony Kok aan de stad.

DE WERELD VAN HEDEN RAAST DOOR IN DADA’S VOETSPOOR

maandag 18 april, 20.00 en 21.15 uur
Lochal en buiten bij gebouw 79 (RAW en Ontdekstation)
Entree: gratis

In aanwezigheid van burgemeester Theo Weterings en wethouder cultuur Marcelle Hendrickx wordt op de 140e geboortedag van Antony Kok dit lichtkunstwerk overgedragen aan de stad. Met: Mathijs Leeuwis (stadscomponist), Rodgairo Dalnoot (stadsdichter) en Serge van Duijnhoven (performer, schrijver).
Aansluitend is er tot en met 12 mei een expositie in de Lochal over De Stijl en Dada.

 

 


Groene Voeten markt

maandag 18 april, 11.00 tot 16.00 uur.
Restaurant Giardino d’Italia, Huibevendreef 22 Tilburg Reeshof
Entree: gratis

St. Op Groene Voet, Stek To Go en PlantYes, organiseren op 2e Paasdag de ‘Groene Voeten Markt’ met als thema: alles wat je ecologische voetafdruk kan verkleinen. Met: het verkopen en ruilen van planten en stekjes, retro, ambacht, muziek en vintage kleding, een asielplantenbingo, initiatieven voor gezond en verantwoord eten en het hergebruik van materialen. Door de dag heen zijn er verschillende verrassende workshops zoals leren stekken of het maken van natuurkunst.

 

 


Mobiele versie afsluiten