Site pictogram Tilburgers.nl

Te doen: 23 tot 30 januari

The Wild Life of Bonnie St.Claire in Circus Pierrot

donderdag 26 januari tot en met zaterdag 28 januari, 20.00 – 23.00 uur
Stadstheater De Boemel, bleyemakerij in de Spoorzone 013
Entree: €13,- via www.tilburgshoop.com.

The Wild Life of a Wild Wife. Maak je klaar voor een enerverend avond vanaf minuut 1 in de fantastische ambiance van Circus Pierrot. Clap your hand and stamp your feet! In deze volkomen uitzinnige avantgardistische-cultmusical ‘The Wild Life of a Wild Life’ gebaseerd op de autobiografie van Bonnie St. Claire ‘Kwam een vrouw bij de slijterij’, zien we hoe de 17-jarige Bonnie in de Kruisstraat in Tilburg verzeild raakt en in no time Europa verovert met onweerstaanbare rock-‘n-rollmuziek tot popsongs op het Eurovisie Songfestival. Boordevol extase en opgetogenheid en eigenlijk alles wat deze show uitstraalt is typisch Tilburgs: rauw, volks, tegendraads, vol lef, humor en creativiteit.


Milieucafé

donderdag 26 januari, 20.00 uur
Paradox
Entree: gratis

Hoe ver kun je gaan als actievoerder? Waar houdt een zinvol protest op en begint het vandalisme. Die vraag staat centraal in het eerste Milieucafé van 2023. Gesprekken met diverse actievoerders onder wie dierenactiviste Karen Soeters. En onze burgemeester Theo Weterings geeft zijn visie op de aspecten van openbare orde.


Dichtersavond

Foto: John Geerts

donderdag 26 januari, 19.30 uur
Lochal, Burgemeester Brokxlaan 1000
Entree: gratis
Georganiseerd door: Woordenaars en de openbare Bibliotheek Tilburg

Een dichtersavond als onderdeel van de activiteiten rondom de Landelijke Dag van het Gedicht en de Poëzieweek. In de line-up staan onder andere NK Poetry slamfinalist Angelika Geronymaki en McGregor Spalburg. Nichon van der Heijden, Tilburgse rapper George van Loon, Joshua Snijder, Tilburgs Stadsdichter Junior Gina Goossens, Poetry Circle en het Poëzie Atelier. Presentatie is in handen van organisatoren Nick J. Swarth en Daan Taks.


Daniel García Diego Trio | Daní de Morón

Foto: John Geerts

vrijdag 27 januari, 20.00 uur
zaterdag 28 januari, 20.00 uur
Paradox, Telegraafstraat XX
Entree: €18,- via Paradox.

De Flamenco Biënnale brengt tweejaarlijks een keur aan artiesten die de flamenco ver over de grenzen van het genre tillen. Tijdens deze negende editie strijkt de Flamenco Biënnale Nederland voor het eerst neer in Paradox met twee concertavonden. Op vrijdag 27 januari is er een optreden van Daniel García Diego, die met zijn Cuban trio, flamenco, jazz, Cubaanse ritmes tot een eigen geluid laat samensmelten. Zaterdag 28 januari komt Daní de Morón. Deze uitzonderlijke gitarist laat in intiem duo met percussionist Agustín Diassera 21ste eeuwse flamenco fonkelen en maakt daarbij uitstappen naar nieuwe jazzy horizonten.

Mobiele versie afsluiten