Site pictogram Tilburgers.nl

Te doen: 28 november tot 5 december

Koninklijke gordijnen

donderdag 1 december tot en met 29 mei 2023
Textielmuseum, Goirkestraat
Entree: €3,- tot €12,50, e-tickets via textielmuseum.nl.

Van 1 december 2022 tot en met 29 mei 2023 zijn de nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch – het woonpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima – te zien in het TextielMuseum in Tilburg. Hare Majesteit Koningin Máxima borduurde samen met ruim 150 borduurders uit heel Nederland mee aan dit nieuwe culturele erfgoed. In de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren – verhalen en vakmanschap’ zijn de nieuwe gordijnen te zien samen met de 18de eeuwse gordijnen die de inspiratiebron vormden. De tentoonstelling biedt een kijkje in het maakproces van dit omvangrijke project dat in het TextielLab werd ontwikkeld en toont de rijkdom aan verhalen die ontstaat wanneer mensen samen borduren. De tentoonstelling wordt op 30 november geopend door Koningin Maxima.


De Molen Borefts Afterparty

vrijdag 2 december, vanaf 19.00 uur
Café de Troubadour, Capucijnenstraat 54
Entree: gratis

Borefts is het jaarlijkse bierfestival van De Molen. We hebben een aantal festivalbieren weten te bemachtigen. Die combineren we met nog een fiks aantal specials en dan komen we tot een grand total van 38 bieren tijdens deze freestyle proeverij. Bestel wat je wilt drinken en vraag een aantal proefglazen om te delen met je vrienden. Samen met De Molen maken we er een fuif van. Met muzak op de achtergrond en festival-esque hapjes. Geen entree. Je betaalt gewoon voor wat je bestelt. Vrije in- en uitloop. We hebben er zin in! De Troubadour is niet voor niets ambassadeur van De Molen.


Marc draait gewoon door

zaterdag 3 december. 20.30 tot 1.00 uur
Kims kroeg, Piusplein 61
Entree: gratis

Voor ieder wat wils en met 100% dansgarantie. Zoals altijd meer alternatief dan mainstream en met videoclips.


Van Gogh Wandelroute Tilburg

elke dag
Beginpunt: Oisterwijksebaan
Entree: geen
Informatie en route: VisitBrabant.

Tilburg is de plek waar Van Gogh op 13-jarige leeftijd zijn allereerste tekenlessen kreeg. Vincent woonde zo’n 1,5 jaar in Tilburg. In zijn tijd was het Wilhelminakanaal nog niet gegraven en werd het landschap gedomineerd door beken, kleine akkers en knotwilgen. Zo karakteristiek voor zijn latere werk. De vrijwilligers van stichting de Duurzaamheidsvallei werken hard aan het verduurzamen van het gebied tussen Moerenburg (Tilburg) en Durendael (Oisterwijk) langs de Voorste Stroom. Ze zorgen er voor natuurontwikkeling, het versterken van flora en fauna en het stimuleren van duurzame energie. Bovendien legt de stichting wandelpaden aan. Via gidsen en de informatiepanelen die je aan de route tegenkomt, worden de verhalen over natuur en cultuur in dit gebied gedeeld. Deze Van Gogh NP wandelroute is uitgezet over het wandelknooppuntensysteem in Brabant. Je herkent de route aan de schildjes met opschrift ‘Van Gogh Nationaal Park’, die je aantreft op ieder knooppuntpaaltje. Volg de Van Gogh NP wandelroute van het ene naar het andere genummerde knooppunt.

Mobiele versie afsluiten