Site pictogram Tilburgers.nl

Te doen: 5 tot 12 juni

Boekpresentatie André van den Boogaard

vrijdag 9 juni, 19.30 uur
Paradox
Entree: gratis

André van den Boogaart de bluestroubadour van het zuiden schreef een boek getiteld ‘Ruggengraat van de Duivel’. André van den Boogaart (1970) is een muzikant die ruw houten teksten schrijft met de waarheid op de tong en het mysterie in het kielzog. Hij presenteert zijn boek in Paradox, ondersteund door een aantal van zijn muzikale bloedbroeders. De avond zal besloten worden door een spetterend optreden van de jonge bluessensatie Nienke Dingemans met haar band.


Dag van de Techniek

zaterdag 10 juni, 10.00 tot 14.00 uur
Stappegoorweg 190
Entree: gratis

25 bedrijven en organisaties uit de Tilburg en omgeving geven een kijkje in hun technische keuken. De Dag van de Techniek is speciaal ontwikkeld voor jongeren die nieuwsgierig zijn naar techniek en/of zich oriënteren op een studierichting. Iedereen is van harte welkom, maar vooral groep 7/8 en 1e /2e klas middelbaar. Natuurlijk zijn ook zij-instromers van harte welkom. Techniek vind je overal. Het zit in gebouwen, auto’s, bruggen, zelfs in ziekenhuizen en pretparken.


Textile now – elke draad een verhaal

zaterdag 10 juni tot en met 1 oktober
Textielmuseum, Goirkestraat 96
Entree: €0,- tot €14,50

Je merkt het op kunstbeurzen en in musea: textiel is buitengewoon populair. Kunstenaars uit de hele wereld komen naar het TextielLab, de professionele werkplaats van het TextielMuseum, voor onderzoek en experiment. In de tentoonstelling ‘Textile now – elke draad een verhaal’ zijn hedendaagse werken te zien, die in de meeste gevallen in het TextielLab zijn ontwikkeld. Ze vertellen verhalen over seksuele en culturele diversiteit, klimaatverandering en dekolonisatie.


ALEGRIA – Benefiet concert

zondag 11 juni, 15.00 tot 20.00 uur
Autobedrijf Probaat, Leharstraat 21
Entree: vanaf €10,- in de voorverkoop

Een muzikale middag met ‘3 shades of Grey’ en ‘Bon Trio’. Stichting Alegria is zowel actief in Brazilië als in Tilburg; In Tilburg en regio stimuleert stichting Alegria scholieren met muzikaal talent door ze een podium te bieden en ze te helpen verder door te ontwikkelen middels optredens, studio-opname en bandcoaching. In Rio de Janeiro biedt de stichting kansen aan straatkinderen door financieel een voetbalproject te ondersteunen waar zowel jongens als meisjes aan kunnen deelnemen en daarnaast volgen sommigen praktijkonderwijs. Hiermee geven we hun een steuntje in de rug om te kunnen kiezen voor een leven zonder geweld, drugs en prostitutie.

Mobiele versie afsluiten