Site pictogram Tilburgers.nl

Te doen: maandag 16 tot 23 mei

Spelletjesavond

maandag 16 mei, 19.30 – 0.00 uur
Giardino d’Italia, Huibevendreef 22
Deelname gratis

Elke derde maandag van de maand. We beginnen voortaan ietsje eerder om half acht, maar je bent natuurlijk eerder welkom. Tussen 17:00 en 18:00 kun je ook nog iets te eten bestellen de keuze is beperkt, wel graag reserveren! Om 19:30 beginnen we met spelen, neem zelf je favoriete bordspel mee of probeer iets nieuws en sluit je aan bij andere spelers.


Lezing De Jaren Tachtig, clichés en collectief jeugdsentiment

dinsdag 17 mei, 20.00 uur
Spoorzicht 013, Spoorlaan 21K, Tilburg
Entree gratis, mits tevoren opgegeven via info@nostalgischerfgoed.nl.

Georganiseerd door Stichting Nostalgisch Erfgoed.

Lezing en quiz over de Jaren Tachtig door Dr. Olivier Rieter, voorzitter van Stichting Nostalgisch Erfgoed.
Carrière maken voordat de bom valt… Die oorlog met Rusland die we in de jaren tachtig zo vreesden komt inmiddels toch ineens schrikbarend dichtbij. Voordat de bom valt vliegen we samen met historicus Dr. Olivier Rieter heerlijk nostalgiserend door de jaren tachtig. Aan de hand van zijn eigen jeugdherinneringen en een paar goede clichés. Van getoupeerd haar, tot het ‘Lubberiaans’ van Ruud Lubbers, alles komt voorbij en wordt door dr. Rieter voorzien van historische duiding.


Uitreiking E. du Perronprijs en lezing

donderdag 19 mei, 19.30 uur
Aula, Cobbenhagen building, Tilburg University
Entree: gratis
Meer info: www.tilburguniversity.edu.

Georganiseerd door Night University en Studium Generale.

Publicist en emeritus hoogleraar Paul Scheffer houdt de E. du Perronlezing 2022. Hij maakt een balans op van ruim veertig jaar denken, schrijven en spreken over het oude continent. Aansluitend wordt de E. du Perronprijs 2020/21 uitgereikt, en treden diverse ‘spoken word’ artiesten op.
Sinan Çankaya heeft de E. du Perronprijs gewonnen. De prijs is een initiatief van de gemeente en Tilburg University en wordt 19 mei uitgereikt. Çankaya krijgt de prijs voor zijn boek Mijn ontelbare identiteiten.


Textilium Futura: Textour 2022

donderdag 19 mei tot en met zondag 22 mei
Verschillende locaties, zie: https://www.textiliumfutura.com/

Textilium Futura is een evenement waarbij heel veel mooie facetten van Tilburg samen gaan vallen en zichtbaar worden voor het grote publiek. We maken van Tilburg hét podium voor de gehele textielindustrie. Daardoor creëren we kansen voor textielbedrijven, studenten, kunstenaars en de gemeente Tilburg. En voor jou natuurlijk, om te genieten van prachtige voorstellingen en beeldende kunst en iets op te steken over hoe de textielindustrie zich ontwikkelt.


Toronto Blues-Soul combi BYWATER CALL

zaterdag 21 mei, 20.00 uur.
Heyhoef-Backstage, Kerkenbosplaats 1-2, Tilburg.
Entree: €12.50 via deze link.

Georganiseerd door Heyhoef Backstage.

Canadese topformatie BYWATER CALL , op het ogenblik de grote Rhythm & Blues / Roots / Rock & Soul hit over de grote plas. Hun debuut album stond in 2021 lange tijd nummer 1 in de UK Independent Blues Broadcasters Association. Op het ogenblik volop succesvol aan het toeren in West-Europa waar ze al diverse festivals plat gespeeld hebben. Heyhoef-Backstage heeft ze al een jaar op het programma staan!

Mobiele versie afsluiten