Site pictogram Tilburgers.nl

Tegel in de Walk of Fame voor Frans Bartels

Ans Bartels, weduwe van de vorig jaar overleden ‘übervrijwilliger’ Frans Bartels, onthulde donderdag 2 februari 2017 een tegel met zijn naam in de Walk of Fame in de Spoorzone. Dat deed zij samen met haar zoon, waarna de kleinkinderen confetti over de tegel strooiden. Met de tegel eert de stad Frans Bartels, die tientallen jaren betrokken was bij muziek- en theaterproducties, organisaties en verenigingen.

Frans Bartels kreeg eerder een Koninklijke onderscheiding en in 2010 de Gouden Speld van de gemeente Tilburg voor zijn vele werkzaamheden als vrijwilliger. Hij was onder andere betrokken bij: Taptoe Tilburg, Mannenkoor La Renaissance, Drumfanfare VOLT, Popkoor Akoort, Marco Polo en koning Arthur in het Willem-II stadion, het Tilburgs Festival Orkest, Carnavalsvereniging Tunnelplekkers, de Gildenfeesten, de Reuzenoptocht, BOOG Zuid Holland, het CDA Tilburg en de Federatie Tilburgse Zangverenigingen.

Tijdelijke locatie Walk of Fame in de Spoorzone

Tilburg heeft haar eigen Walk of Fame. Het initiatief is afgeleid van de Walk of Fame in Hollywood. Het is in 2009 ontstaan, ter gelegenheid van 200 jaar stadsrechten, aan de Alexanderstraat in de Tilburgse binnenstad. In de periode daarna is een comité samengesteld dat jaarlijks een persoon benoemt die van bijzondere betekenis is, of is geweest, voor de stad Tilburg. Dit eerbetoon viel ten deel aan onder andere zanger Guus Meeuwis, Marc van Roosmalen, Broodpater Gerrit Poels, schrijver Kluun, Wesley, Jan Stads, Roy Donders, Theo Clijsen, TIJSC Tilburg Trappers, John Feskens, Willem II en VOF de Kunst. De Walk of Fame ligt in verband met de bouw van de Primark tijdelijk in de Spoorzone.

Mobiele versie afsluiten