Site pictogram Tilburgers.nl

Ten Miles Tilburg winnaar 2010: Keniaan Job Tanui

Job Tanui uit Kenia wint de Tilburg Ten Miles 2010

De Keniaan Job Tanui is de grote winnaar geworden op de Ten Miles tijdens de Ten Miles Tilburg. Hij finishte in een eindtijd van 47:19 nadat hij weggelopen was van tweevoudige winnaar van de 2008 en 2009, Abiyote Guta die binnenkwam met een 47:23. De Keniaan Isaac Arusei kon lang volgen, hij werd uiteindelijk derde in een tijd van 47:31. De Keniaan Fred Kosgei die vorig jaar tweede werd eindigde nu met 47:41 op de vierde plek.

De eerste Nederlander was Christiaan van Beusichem was 12e  in een tijd van 52:52. Beste Tilburger was Corné van Oirschot van de Tilburg Road Runners die op een 16e plek eindigde met een tijd van 57:51.  Andere markante Tilburgers die de strijd uitliepen waren voormalig Stadsdichter JACE van de Ven, Wethouder Joost Möller, Ex-wethouder Hans Krosse en  UVT-opperhoofd Philip Eijlander.

Wethouder Jan Hamming had een belangrijke rol door de prijswinnaars te feliciteren namens de gemeente Tilburg. Normaal had Hamming meegedaan met de race zelf maar dat ging helaas niet.:  “ik heb op een rare manier mijn kuiten verrekt. De dokter had het over gips, maar daar trap ik niet in, wel moet ik rust nemen, dat probeer ik, maar een ten miles was ineens een sprong te ver”.

Mobiele versie afsluiten