Test: Broodje kip

Testuitslag Broodje Kip

Nu we voor het eerst een volle week kantoor houden in het centrum van Tilburg, hebben we mogen genieten van een groot voordeel: winkels die belegde broodjes verkopen. Er gaat immers niks boven een goed, gezond broodje tijdens de lunch.

Om het gezonde en het nuttige te verenigen hebben we deze week broodjes kip getest. Elke dag een broodje kip van een andere winkel, want je moet natuurlijk goed kunnen vergelijken. We hebben gelet op uiterlijk (het oog wil ook wat), de prijs, de smaak en de bediening. De prijs en de bediening hebben we het minst zwaar laten meewegen in de beoordeling en uiteraard vonden we de smaak het allerbelangrijkst.

Maandag kochten we ons broodje bij het straatloket van de Hema, aan de Heuvelstraat. We kregen een donkerbruin broodje dat op originele wijze verpakt was, eerst in wit papier gerold en dan doorgesneden en opengeklapt en in een kartonnen bakje gelegd, zodat brood en beleg goed te zien waren. Het beleg was erg royaal en vers, een dikke plak gebraden kipfilet met bacon en wat sla en het brood was lekker knapperig. Ook de prijs was aangenaam: €2,50.

Dinsdag gingen we naar Bakkerij Bart, op de hoek Heuvelstraat en Telefoonstraat, dat zijn broodje aanprijst als ‘hete kip’. We kregen een warm paninibroodje, beetje plat vanwege het apparaat waar het onder was gelegd. Het zag eruit als een goedkope pizza met een wat vaag, pesto-achtig smeersel, rauwe uitjes, een waterig tomaatje en veel kaas… en ja, ergens daartussen een dun plakje kipfilet. Teleurstellend broodje kip voor €3,50.

Woensdag kochten we ons broodje bij Kras2, Willem II-Straat 27. We kregen een flinke stok van lichtbruin brood, royaal belegd met een dikke plak kipfilet en knapperig gebakken spek en heerlijke kruidensaus die er goed bijpaste. De prijs was er wel naar met €4,10 is Kras2 de duurste van de vijf winkels die we testten.

Donderdag gingen we onze lunch kopen bij broodjeszaak ‘de Ritz’, Heuvelring 43. We kregen een wit stokbroodje met vijf dunne plakjes kipfilet en reepjes ijsbergsla. Het broodje lag in een wit plastic snackbarbakje en was afgedekt met dunne velletjes plastic die je normaal van de slager krijgt tussen je vleeswaren. Onder het broodje lagen drie plakjes augurk, wat zilveruitjes en een plukje wortelreepjes, eveneens met velletjes plastic ertussen. Er zat ook een minibakje mayonaise bij, waar wat paprikapoeder doorheen zat en daarom een sausje werd genoemd. Het geheel gaf de indruk van een snackbar die een keer een broodje verkoopt. En zo smaakte het ook.  Kostte €2,80.

Vrijdag kochten we ons lunchbroodje bij het loket van de V&D in de Heuvelstraat. We kregen een dik, kruidig, driehoekig panini-broodje met een dikke plak kipfilet die goed gemarineerd was in verse pesto. Voor de smaakverrassing werd gezorgd door een zeer verse pluk taugé tussen de kip en het broodje. Een erg lekkere combinatie, zo bleek. Hiervoor betaalden we €3,75.

Rapportcijfers 'Broodjes met kip'

Volgende week testen we broodjes ‘gezond’.

Heej kiptesters !
Nu snap ik waarom Lola vergetarisch is. Die kip zou mij ook de neus uitkomen.
Jullie brengen mij wel op een idee: wij gaan binnenkort elke dag een restaurant testen. Niet meer koken en lekker aftrekken van de belasting!!!!!
Waar zullen we mee beginnen: De Swaen Oisterwijk ?

Geef een reactie