Site pictogram Tilburgers.nl

Textielmuseum heeft nu ook een open Wifi-verbinding en maakt gebruik van QR barcodes

Café Textielmuseum
‘Bij Mommers’ het museumcafé van Textielmuseum

Het Tilburgse Textielmuseum aan de Goirkestraat 96 heeft sinds woensdag 16 februari een wifi-verbinding in alle publieke ruimtes.  Met deze extra publieksservice wil het museum aansluiten bij de jonge doelgroep en de digitale communicatie over het museum stimuleren.  Met een wifi-verbinding kunnen bezoekers met een meegebrachte laptop, iPad of smartphone gebruik maken van internet via een draadloos netwerk van het museum zelf. Het gebruik van deze nieuwe media neemt snel toe.

Het textielmuseum daarover op de eigen website:”In het TextielLab en de permanente tentoonstelling Hete Harten Koele Koppen wordt gebruik gemaakt van digitale touchscreens met informatie en verhalen. In de tentoonstelling over designer Diek Zweegman kunnen bezoekers filmpjes (VODcasts) bekijken op een smartphone via het nieuwe WiFi-netwerk van het museum. De filmpjes zijn gemaakt door studenten van de opleiding visuele communicatie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, in opdracht van het Textielmuseum.

Iedere film heeft een QR-barcode die met een smartphone kan worden gescand, waarna het filmpje direct wordt afgespeeld. Het nieuwe WiFi-netwerk ondersteunt de snelheid waarmee de informatie of film van het Internet wordt opgevraagd. Wie geen smartphone heeft, kan de VODcasts over Diek Zweegman ook op de website van het Textielmuseum www.textielmuseum.nl bekijken.”

Alle reden dus om bij een volgend bezoek aan het Textielmuseum ook de smartphone, tablet of iPad mee te nemen.

Mobiele versie afsluiten