Site pictogram Tilburgers.nl

TextielMuseum wint de Museumprijs 2017

De afgelopen periode heeft het Textielmuseum alles in de strijd gegooid om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen voor de Museumprijs 2017. Er is campagne gevoerd in Milaan tijdens de Design Week, een bezoek aan Tilburg Zingt om stemmen te werven, en tussen de menigte op Koningsdag. Errol van de Werdt, directeur Stichting Mommerskwartier meldt: “Dit alles met als doel te winnen van twee eervolle tegenstanders: Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.
We kunnen nu met heel veel trots melden dat we onszelf vanaf nu ‘Museum van het jaar’ mogen noemen en onze museumdroom kunnen realiseren. “

Textielmuseum hofleverancier: , Burgermeester Nordanus en directeur Errol van de Werdt.

“Met iets meer dan 32.000 stemmen, de meeste stemmen ooit behaald door een winnaar, wonnen we  100.000 euro.”

“De mooiste ervaring van de afgelopen weken is dat ik heb kunnen zien dat mijn mensen zich zonder uitzondering vol overgave hebben ingezet om deze prijs te winnen. We gebruiken het gewonnen bedrag om de bezoeker een totaalbeleving te bieden en onze twee werelden van werkplaats en museum nog beter met elkaar te verbinden: we willen een nieuwe publieksvriendelijke weefmachine aanschaffen, zodat de bezoeker een theedoek naar eigen ontwerp kan maken. Je komt ons museum binnen als bezoeker en gaat er uit als maker!”

Mobiele versie afsluiten