Site pictogram Tilburgers.nl

Thebe vraagt faillissement aan voor Huishoudelijke Zorg, 1952 medewerkers op straat

Thebe heeft per 1 januari 2015 faillissement aangevraagd voor het onderdeel Huishoudelijke Zorg BV, dat blijkt uit een vandaag door Thebe verstuurde brief aan de medewerkers. In totaal komen 1952 medewerkers op straat te staan, van wie er 1300 een vast contract hebben, samen goed voor 480 voltijdsbanen. Thebe Huishoudelijke Zorg heeft 6762 cliënten en levert huishoudelijke zorg in 20 gemeenten in Midden- en West Brabant.

Uit de brief: ‘Thebe Huishoudelijke Zorg nam dit pijnlijke, maar onvermijdelijke besluit omdat de organisatie al jaren kampt met verliezen en een aanzienlijk negatief eigen vermogen heeft. Door forse bezuinigingen van de overheid zien de financiële vooruitzichten er nog slechter uit dan verwacht. Het is voor de rest van de Thebe organisatie niet langer verantwoord om het technisch failliete Thebe Huishoudelijke Zorg financieel te blijven ondersteunen.”

Maandag 22 december is er een bijeenkomst voor medewerkers, waarbij ook het UWV aanwezig is. Tijdens die bijeenkomst krijgen de thuishulpen informatie over de achtergronden van het faillissement en de gevolgen. Thebe geeft aan de situatie voor de medewerkers te betreuren. “En ook vinden we het bijzonder vervelend dat dit overlast met zich meebrengt voor cliënten.” Thebe Huishoudelijke Zorg geeft vooral de overheid de schuld, omdat die 35 procent bezuinigt op huishoudelijke hulp.

De afgelopen anderhalf jaar zijn er door Thebe allerlei scenario’s bekeken om Huishoudelijke Zorg BV te redden. Afgelopen zomer ging een deel van het personeel nog akkoord met een nieuwe, slechter betaalde functie als huishulp. Ook is gekeken of het bedrijf kon worden overgenomen.

Thebe geeft aan alle salarissen van december nog uit te willen betalen. maar daarna niet meer. Thebe Huishoudelijke Zorg heeft wel het personeel gevraagd in januari wel te blijven werken. Daardoor krijgen de gemeenten langer de tijd om een oplossing te vinden voor het wegvallen van Thebe Huishoudelijke Zorg.

Het verdwijnen van de Huishoudelijke Zorg BV betekent niet het einde van Thebe. De organisatie heeft ook nog andere takken zoals kraamzorg en verpleeghuiszorg.

 

Mobiele versie afsluiten