Site pictogram Tilburgers.nl

Tijdelijk langere wachttijden bij milieustraat

De gemeente Tilburg gaat milieustraat Albion aan de Caledoniastraat verbouwen. Van 15 april tot 15 juli wordt de milieustraat gemoderniseerd.

De herinrichting van de milieustraat moet zorgen voor een duurzame milieustraat, kortere wachttijden en meer gebruiksgemak voor bezoekers. Tijdens de werkzaamheden kunnen Tilburgers hun afval kwijt op een tijdelijke milieustraat aan de Caledoniastraat. Deze ligt naast de huidige milieustraat. Ook de milieustraat aan de Hoolstraat in Berkel-Enschot is in deze periode vaker open. Beide milieustraten zijn open van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 8 tot 17 uur.

Vanwege het snoeiseizoen is er in deze periode op zaterdag ook een extra groen depot voor grof tuinafval bij Van Iersel Compost aan de Houtsestraat 125 in Udenhout. Op de milieustraat Hoolstraat kunnen bezoekers op zaterdag geen grof tuinafval storten.

Bedrijven kunnen alleen terecht op de tijdelijke milieustraat aan de Caledoniastraat. Inwoners kunnen zowel bij de Caledonia als bij de Hoolstraat terecht. Maar tijdens de verbouwing kunnen langere wachttijden ontstaan. Daarom is het advies om zo mogelijk doordeweeks naar de milieustraat te gaan in plaats van op zaterdag. Bovendien adviseert de gemeente inwoners van Tilburg-Noord, Udenhout en Berkel-Enschot om zo veel mogelijk gebruik te maken van de milieustraat Hoolstraat in Berkel-Enschot. Deze milieustraat wordt duidelijk aangegeven.

Mobiele versie afsluiten