Site pictogram Tilburgers.nl

Tijdelijk busstation aan de Burgemeester Brokxlaan

De stadsbussen van Arriva vertrekken per zondag 10 december 2017 vanaf het tijdelijke busstation aan de Burgemeester Brokxlaan. Het busstation aan de Spoorlaan wordt vernieuwd. Dit gaat een jaar duren en zal in december 2018 weer in gebruik worden genomen.

De wachthokjes die nu aan de Spoorlaan staan worden in het weekend van 2 en 3 december verplaatst naar de Burgemeester Brokxlaan. De tijdelijke fietsenstalling die aan de Brokxlaan zit, wordt vanaf 20 november verplaatst. Er komt een nieuwe stalling voor het UWV kantoor waar plaats is voor 200 fietsen. Er staan aankondigingsborden om de fietsers op de verhuizing te wijzen.

Ook wordt er verwezen naar de fietsenstallingen aan de Spoorlaan. Zowel in de betaalde als onbetaalde stalling is plek. De tijdelijke stalling op het Burgemeester Stekelenburgplein blijft ook beschikbaar.

Het nieuwe busstation aan de Spoorlaan is in december 2018 klaar. Hiervoor moet het appartementencomplex Tilburion worden gesloopt. Het nieuwe busstation krijgt een centraal gelegen eilandperron. Hieromheen komen alle halteplaatsen. Centraal op het bus-eiland komt waarschijnlijk een overblijfruimte voor buschauffeurs, een informatie- en verkooppunt voor het busvervoer en kantoorruimte. Mogelijk komt er ook een horecavestiging van beperkte omvang, bijvoorbeeld een broodjeszaak.

Ook de nieuwe dienstregeling voor 2018 gaat per 10 december in. De nieuwe vertrektijden zijn te zien via de pagina reisinformatie op de website van Arriva.

Mobiele versie afsluiten