Site pictogram Tilburgers.nl

Tijdelijke locatie gemeenteraad – ‘Het laken’ of ABN-Amro

ABN-Amrogebouw

Omdat de Stadskantoren 1 en 2 (Stadhuis en Koningsplein) definitief zullen worden verbouwd, moeten de gemeenteraad en de griffie (ambtenaren die de raad ondersteunen) tijdelijk op een andere plek werken en vergaderen. Oorspronkelijk, in 2014, zou de raad voor de bouwperiode gehuisvest worden in het gebouw van Interpolis, maar dat gaat nu niet meer door. Interpolis wil de ruimte nu zelf gaan gebruiken.

‘Het Laken’

Een werkgroep is bezig geweest met het zoeken naar een geschikte locatie, en daaruit zijn drie mogelijke panden ‘genomineerd’, die het meest geschikt zijn: pand ‘Het Laken’ aan de Hart van Brabantlaan, waarin Zwijsen zit, het pand van de ABN-Amrobank aan de Spoorlaan en het oude Paleis Raadhuis aan het Willemsplein.

Paleis Raadhuis

Er zijn meer locaties onderzocht, zoals het ‘Corpac’-gebouw aan de Ringbaan-West, Willem II stadion, de Concertzaal, Universiteit, 013, oude UWV-gebouw aan de Besterdring en noodgebouwen (‘units’) op het Willemsplein. Deze locaties hadden teveel nadelen: te klein, te weinig faciliteiten op het vlak van beeld en geluid (voor live-uitzending via internet) of geen ruimte voor publiek. Dit laatste nadeel speelt ook bij het Paleis Raadhuis, wat verder wel veruit de minst dure oplossing is.

Binnenkort zal de gemeenteraad een keuze maken tussen ‘Het Laken’ en het ABN-Amrogebouw, welke twee evenveel voordelen hebben.

Update: zondag 29 januari 2017, 22.05 uur

Een werkgroep van de raad heeft samen met het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) inmiddels het besluit genomen dat de gemeenteraad en de griffie gehuisvest worden in ‘Het Laken’ aan de Hart van Brabantlaan.

Mobiele versie afsluiten