Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) toont 19 september de film ‘Bauhaus Spirit’

Op 19 september 2019 is Art-house Cinecitta het decor voor de jaarlijkse ‘TIAFF Light’. In deze editie staat het eeuwfeest van Bauhaus centraal. Daarnaast geeft Aura Luz Melis van het bureau Inside Outside een lezing over hun werk, waaronder de textiele wanden in de LocHal.

100 jaar geleden ontstond de radicale artistieke utopie die leidde tot de meest invloedrijke architectonische school van onze eeuw. Het legde de basis voor de manier waarop we vandaag leven. Jonge architecten, docenten, ontwerpers, sociologen reflecteren in de film Bauhaus Spirit op hun Bauhaus-ervaring.

In het internationale crossmedia project wordt de spannende geschiedenis geportretteerd en onderzocht wat betekenis van de legendarische Bauhaus beweging is voor de huidige ontwikkelingen. Hoe moeten we leven en waar gaan we naartoe?
De Bauhaus beweging is van invloed geweest op veel kunstdisciplines wat de film naast het architectuur-minnend publiek ook aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van kunst en vormgeving.

Een still uit de film ‘Bauhaus Spirit’

In aansluiting op het gereedkomen van de mobiele textiele wanden die architectenbureau Inside Outside voor de LocHal heeft ontworpen zal architecte Aura Luz Melis voorafgaand aan de vertoning een lezing verzorgen.

De Venezolaanse werkt als partner bij Inside Outside en heeft brede ervaring op het gebied van productontwerp, architectuur en landschapsarchitectuur.

Na de film en lezing wordt het thema van het Tilburg Architectuur Film Festival 2020 bekend gemaakt.

Kaartverkoop via de website van Cinecitta www.cinecitta.nl
Regulier: 7,50 euro / Student: 5,50 euro. Op donderdag 19 September 2019
van 18:30uur tot  21:00  uur bij  Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg.
Op de website van  TIAFF: www.tiaff.nl is meer informatie te vinden.

Mobiele versie afsluiten