Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg CowBoys’ Sterkste Verhalen Conferentie

SterkeVerhalenConferentieOp 9 januari organiseren Tilburg CowBoys en de Broeders van het Zuiden de Sterke Verhalen Conferentie met ijzersterke sprekers, de beste vertellers en uiteraard de Sterkste-Verhalen-Liedjes van de Broeders van het Zuiden. Deze conferentie vindt plaats in een talkshow-achtige setting in Café Weemoed (Korte Heuvel 12, Tilburg ) en is de afsluiter van de Sterke Verhalen aan de Kade avonden. Björn van Der Doelen, Ruud van den Boogaard, Andre van den Boogaart en Mathijs Leeuwis zullen naast deze sterke liederen ook eigen nummers spelen. Om het belang van verhalen in de huidige tijd te onderstrepen zal Maaike Rijnders (docent Transmedia Storytelling bij Fontys ACI ) de kracht van Sterke Verhalen in de digtale media toelichten. Piet van Beurden (Baas Bots) vertelt zijn Sterke Verhaal dan ook met behulp van nieuwe media in een moderne Pecha Kucha.

Een sterk verhaal is pas sterk als het verteld wordt. Maar wanneer is een verhaal een sterk verhaal? Wie bepaald dit? Tilburg CowBoys zijn al jaren op zoek naar de rol Sterke Verhalen in de samenleving en manieren om deze te vertalen naar nieuwe toegankelijke vormen. Wat is daarom een logischer plaats om over sterke verhalen te praten dan in een Café. Café Weemoed is een van de oudste stamcafés van Tilburg met een traditie van sterke verhalen. Het is niet voor niets dat in Weemoed de Viktor Holzenberger trofee* staat.

Sterke Verhalen zijn een onderdeel van ons Nederlands Immaterieel Erfgoed, vele vormen zijn bekend, maar goed onderzoek is er nog niet gedaan naar deze vorm van verhalen overdracht. Met de Sterke Verhalen Conferentie willen Tilbug CowBoys de discussie levend houden en het belang van een Sterk Verhaal onderstrepen.

* De Viktor Holzenberger trofee is uitgereikt aan de vertellers van het Sterkste Verhaal van Nederland in 2011

Mobiele versie afsluiten