Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg in de race voor klimaatinnovatieprijs (Groene Parel 2009)

groene-parel-prijsDe gemeenten Lochem en Tilburg zijn met het waterschap Aa en Maas genomineerd voor de klimaatinnovatieprijs ‘Groene Parel 2009’. Dit heeft de organisatie van de Dag van de Bestuurlijke Versnelling bekendgemaakt. Ruud Lubbers maakte de 3 genomineerden eerder deze maand op deze speciale dag bekend.

De jury van de Groene Parel stelde meerdere criteria op om mee te kunnen dingen naar de prijs. Projecten moeten onder meer gebaseerd zijn op een lokale publieke of publiek-private samenwerking en moeten betrekking hebben op mobiliteit, energie, gebouwde omgeving, duurzame gemeentelijke organisatie, gebiedsinrichting of bedrijfsterreinen en industrie.

Lef
De jury kijkt bovendien of het project een integrale aanpak kent en of het voortkomt uit een vooruitstrevend lokaal klimaatbeleid en zodoende het stempel ‘lef, visie en ambitie’ kan dragen. Aan de hand van de criteria selecteerde de jury na maandenlange boordelingen uiteindelijk de 3 kanshebbende projecten.

Projecten
De gemeente Lochem dingt mee met het project ‘Almen energieneutraal in 2018’, de gemeente Tilburg is in de race met ‘Klimaatschap Tilburg’. Waterschap Aa en Maas dingt mee naar de prijs met het project ‘de Energiefabriek’.

Stem
Naast de deskundige jury hebben ook professionals en bestuurders die zich bezighouden met klimaatbeleid de projecten beoordeeld en hun mening gevormd en stem uitgebracht. Op de website Groeneversnelling.nl/award staat meer informatie over de projecten. Hier kunnen bezoekers ook hun stem voor de winnaar uitbrengen.

Winnaar
Op 10 december, tijdens het Captains Diner de Groene Versnelling, presenteren de projecten zich uitgebreid aan de jury en wordt de winnaar bekendgemaakt. Het traject van de klimaatinnovatieprijs De Groene Parel 2009 zet deze kansrijke vooruitstrevende projecten in de schijnwerpers. De winnaar ontvangt een kunstwerk en bijbehorende publiciteit.
Gemeente.nu

Duurzame gemeente

De Groene Versnelling-award

Mobiele versie afsluiten