Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg in Google Street View!

google-street-view-pionEn jawel… dus toch! Deze zomer reden er alwat ‘verdachte auto’s’ rond in Tilburg en mijn buurman had inderdaad gelijk: Google was bezig met foto’s maken van Tilburg, voor Google Street View, de inmiddels beroemde en beruchte applicatie (lees: speelgoed) van Google Maps, waarmee elk straatbeeld ter wereld uiteindelijk ontsloten zal kunnen worden en zichtbaar gemaakt voor de hele wereld.

Een paar opmerkelijke foto’s hebben we al gevonden.

Hier in de Stationsstraat, een zonnige foto, kijk je uit naar een netjes aangelegde Vijfsprong, inderdaad: die van Langeboom. Maar als je in Street View die straat verder volgt naar de Vijfsprong toe, verandert het pleintje ineens in de ‘bouwput’ die het nog dit vroege voorjaar was. Een sprong in de tijd van een paar maanden.

google-streetview-tilburg4
Stationsstraat naar Vijfsprong

Op een andere plek, namelijk aan de Paleisring, is ineens de opbouw van de kermis van start gegaan, terwijl dat aan de andere kant van de Kattenrug nog zeker het geval niet is.

google-streetview-tilburg3
Paleisring

Hier langs de Spoorzone dreigt alweer een bui. Toch bijzonder aangezien het op de meeste foto’s van Google Street View zonnig en helder weer is.. maar niet in Tilburg. 😮

Spoorlaan bij NS-station
Spoorlaan bij NS-station

Weer dreigende wolken, boven de Heuvel die bijna klaar is.

De Heuvel... bijna klaar!
De Heuvel... bijna klaar!

Zijn er nog meer leuke, bijzondere of opmerkelijke voorbeelden? Je kunt via deze link gemakkelijk zelf Tilburg gaan bekijken in Google Street View. Veel plezier! En vind je iets bijzonders? Post het maar!

Mobiele versie afsluiten