Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg kandidaat speelstad Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal 2017

Tilburg stelt zich kandidaat als speelstad voor het Europees Kampioenschap (EK) Vrouwenvoetbal in 2017. De stad wil zich daarmee verder profileren als evenementenstad.

In Tilburg zijn 18 actieve voetbalclubs die een belangrijke rol in de aanloop naar het EK kunnen gaan vervullen. Ook tijdens het toernooi kunnen ze ondersteuning gaan bieden. Het voetbalklimaat in Tilburg is goed en clubs zetten zich op breed maatschappelijk terrein in. Tilburg is ook een studentenstad met veel onderwijsinstellingen die aan sport gerelateerd zijn. Onder meer het ROC Sport en Bewegen, Fontys Sporteconomie, de Johan Cruyff University en het Willem II college dat speciale topsportklassen heeft.

Deze opleidingen zullen een meerwaarde zijn voor het EK in Tilburg, doordat zij studenten kunnen inzetten op diverse posities. Ook zullen zij waar mogelijk een belangrijke rol gaan vervullen in de Side events die Tilburg wil gaan opzetten samen met de andere Brabantse speelstad Breda en de Provincie Noord-Brabant. Die worden georganiseerd in de aanloop naar het EK en tijdens het toernooi.

Nederland is kandidaat om het EK te organiseren. Ook Schotland, Polen, Frankrijk en Oostenrijk zijn nog in de race.

Mobiele versie afsluiten